Rabobank en Crowdbuilding slaan de handen ineen voor collectief wonen

15 maart 2023 9:45

Woningzoekers in Noord-Brabant opgelet: ben je op zoek naar een huis dat volledig voldoet aan je woonwensen? En lijkt het jou fijn om te wonen met mensen die ongeveer hetzelfde in het leven staan als jij? Schrijf je dan in op hét platform waar alle vraag en aanbod voor collectief wonen samenkomt.

Wat is collectief wonen?

Met collectieve woningbouw bepaal je als bewoner zelf hoe je wilt wonen en bouw je samen aan een leefplek die aansluit bij jouw wensen en de wensen van je medebewoners. Je kiest als collectief alles zelf: architect, aannemer, bouwstijl, mate van duurzaamheid, wel of geen gemeenschappelijke ruimte. Je bouwt tegen kostprijs. En als bewoner bepaal je waar de muren, keuken en badkamer in jouw eigen woning komen.

Alle collectieve bouwers verzamelen!

Wil jij ook wonen met gelijkgestemden? Crowdbuilding heeft met Rabobank de handen ineen geslagen. Zij willen jou helpen met het realiseren van deze woondroom en hebben een online platform ontwikkeld voor collectief bouwen en wonen, speciaal voor de inwoners van Brabant. Hier kom je in contact met mensen die jouw woondroom delen en vind je locaties waar deze gedeelde dromen werkelijkheid kunnen worden.

Rabobank hoopt met de komst van de platform de bekendheid voor collectief wonen te vergroten. Marc Cootjans van Rabobank: “We merken dat er in deze regio veel behoefte is aan collectief wonen. Er komen regelmatig mensen bij ons met een plan of initiatief. Daarnaast sluit het goed aan bij een doel van Rabobank; de woningmarkt voor iedereen toegankelijk maken. Ik ben dan ook blij dat we samen met Crowdbuilding alle mensen die enthousiast zijn over collectief wonen een plaats kunnen geven.”

Kaj Bouman van Crowdbuilding: “Samen met anderen een woonplek ontwikkelen is op dit moment erg lastig. Voor veel mensen is die drempel te hoog. Dit moet en kan anders. Op ons platform kun je gelijk zien wie er bij jou in de buurt ook op zoek is naar een collectief woonproject. Je ziet welke locaties beschikbaar zijn. En niet geheel onbelangrijk, je krijgt tips hoe je de financiering hiervoor moet regelen. Zo’n platform werkt natuurlijk alleen maar als mensen uit de regio zich inschrijven. Wanneer veel mensen zich inschrijven, kunnen wij ook aan de gemeente laten zien hoe groot de behoefte voor collectief wonen is. Zo hebben we meer argumenten om hen te overtuigen om nog meer ruimte te maken voor collectieve woningbouw.”

Geïnteresseerd in collectief bouwen en leven? Schrijf je in.