Webinar: bereik meer met je geld

10 juni 2022 13:45

Wat doe je met je spaargeld? Het is een vraag die veel mensen op dit moment bezighoudt, zeker nu de spaarrente laag is. Aflossen op de hypotheek is een optie. Het nadeel? Je geld zit ‘vast’ in de stenen. Een andere mogelijkheid is beleggen. Overweeg je die laatste optie en wil je graag meer weten? Woon dan op 28 juni het gratis webinar ‘Bereik meer met je geld’ bij.

Bereik meer met je geld

Tijdens het webinar zoomen de presentatoren Eep van der Lee en Jeroen van de Wiel (Adviseurs Vermogen bij Rabobank) in op drie thema’s: het beleggingsdoel, het risico en de looptijd. Eep: ‘Wie gaat beleggen, zou voor zichzelf een doel moeten bepalen; Je kinderen financieel op weg helpen, eerder stoppen met werken of wellicht een wereldreis maken. Als dat doel eenmaal helder is, kunnen we samen een strategie bepalen. Misschien is een aanvulling op het vermogen nodig, of is kapitaal nodig omdat de pensioensopbouw onvoldoende is. Hoe verder de horizon in de toekomst ligt, hoe groter de kans dat je je doel daadwerkelijk gaat halen. Je kunt de mindere (beurs)jaren dan makkelijker compenseren met goede jaren. Het is dus wel belangrijk dat je het geld waarmee je gaat beleggen langere tijd kunt missen, al kun je er natuurlijk altijd tussendoor bij als je dat wilt.’

Hoofd koel houden

Na een aantal vette beursjaren, worden beleggers op dit moment geconfronteerd met dalende koersen. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne en de hoge inflatie zijn daar medeverantwoordelijk voor. ‘Het is op zo’n moment belangrijk dat je je hoofd koel houdt. Het zijn zaken die we tijdens ons webinar uitgebreid belichten.’ Het belangrijkste doel is echter vooral om te bepalen of beleggen iets voor je is. ‘Word je heel onrustig van dalende koersen? Dan is sparen of aflossen op de hypotheek voor jou wellicht een betere optie.’

Rabo Financieel Plan

Het duo raadt deelnemers aan om voorafgaand op de website van Rabobank het Rabo Financieel Plan in te vullen. ‘Aan de hand van een aantal simpele vragen krijg je al een aardig inzicht of beleggen bij je past. We gaan er tijdens het webinar vervolgens verder op in.’ Voor deelnemers die serieus overwegen om te gaan beleggen, is er de mogelijkheid om na afloop een afspraak in te plannen met een van de adviseurs.

Webinar

Het webinar wordt gehouden op dinsdag 28 juni om 20.00 uur. Zowel klanten als niet-klanten van Rabobank kunnen de online presentatie bijwonen. Je kunt je aanmelden via de website.

Aan beleggen zijn risico’s verbonden. De waarde van je belegging kan fluctueren en je kunt (een deel van) je inleg verliezen.