Vanuit onze regio zorgen voor een betere wereld

12 oktober 2022 13:43

Op zoek naar oplossingen voor makkelijke en moeilijke vraagstukken. Daarvoor slaan mensen regelmatig de handen ineen. Aernout van der Does, coöperatief directeur, ontwikkelt samen met ledenraadsleden, commissarissen en andere stakeholders initiatieven. In het artikel van InZaken wordt ingegaan op de ambitie op het thema Banking4Food: de transitie naar een toekomstbestendige food- en agrisector.

Deze food- en agrisector staat voor grote vraagstukken. Is er in 2050 wel genoeg eten voor alle ruim negen miljard mensen op de wereld? Hoe kunnen ondernemers in de voedselketen de voedselproductie op een duurzame wijze verdubbelen? In onze regio, Land van Cuijk en Maasduinen pakken we deze vraagstukken samen met onze themagroep Banking4Food op.


In het september-nummer van InZaken lichten we drie impactvolle initiatieven toe waar deze themagroep mee bezig is. Zo kijken we naar de ontwikkeling van een nieuwe industrie met dierlijke mest als grondstof, werken we aan bodemverbetering via een integraal bodemplan en onderzoeken we mogelijkheden om eiwitrijke gewassen meer lokaal te produceren en te consumeren.

Lees hier het volledige artikel.