Winnaars actie verduurzamen maatschappelijke gebouwen bekend!

19 april 2022 11:42

De winnaars van de actie verduurzamen maatschappelijke gebouwen kunnen aan de slag met het plaatsen van zonnepanelen. Dat is de uitkomst van de actie waarbij leden van de coöperatieve Rabobank konden stemmen op maatschappelijke gebouwen zoals scholen, musea, bibliotheken, theaters, club- en buurthuizen. De gebouwen met de meeste stemmen krijgen een bijdrage voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen.

Rabobankleden stemmen voor zonnepanelen op daken maatschappelijke panden

De winnaars

De Kempen

VV Terlo
vv EFC EerselM.H.V. DVS

Hart van De Meierij

Stichting SintLucasCadans Primair - Basisschool De TouwladderMuseum Romeins Halder

Helmond Peel Noord

RKVV BavosHelmondse Atletiek Club

Land van Cuijk & Maasduinen

RKVV SES LangenboomSportvereniging Stevensbeek (S.V.S)

Peelland Zuid

TC HelenaveenStichting Groepscomité DeurneVereniging OJC NirwanaHart van Heuze

Regio Eindhoven

Sociaal-Cultureel Centrum 't Tejaterke BestStichting Bijna Thuis Huis Nuenen "Latesteyn"Stichting Dorpsboerderij Nuenen (Weverkeshof)Voetbalvereniging Oirschot Vooruit

Uden Veghel

Stichting De vrienden van het Sint-JangebouwR.K.S.V. OdiliapeelStichting Kiem onderwijs en opvang locatie Kindcentrum 't Mulderke

Bekijk alle winnaars via onze website of via de Rabo App.

Samen verduurzamen we maatschappelijke gebouwen

Juist in deze tijden van stijgende energie- en gasprijzen is het belangrijk dat we kijken hoe we de gebouwen in onze regio kunnen verduurzamen. Hiervoor kan je natuurlijk denken aan je eigen huis of een bedrijfspand, maar net zo belangrijk is de verduurzaming van de school, het clubhuis of de bibliotheek bij jou in de buurt. Het geld dat zij besparen op de energierekening kunnen ze bijvoorbeeld gebruiken voor nieuwe speeltoestellen, boeken of sportvelden. Daarom investeert Rabobank een deel van haar coöperatief dividend, een fonds om de regio te versterken, in het verduurzamen van deze maatschappelijke gebouwen.

Johan van de Louw, Directeur coöperatieve Rabobank: “Culturele instellingen, bibliotheken en clubhuizen maken een buurt leefbaar en dragen bij aan het woongeluk van iedereen. Het is van groot belang dat we juist ook deze gebouwen klaarmaken voor de toekomst. Met deze zonnepanelen helpen we maatschappelijke organisaties hun energierekening te verlagen, zetten we een belangrijke stap in de energietransitie én dragen we bij aan een goede en gezonde leefomgeving.”

Rabo ClubSupport

In de periode van 28 februari tot 31 maart hebben Rabobankleden hun stem uitgebracht. De winnende organisaties krijgen een aanzienlijke bijdrage voor de aanschaf en installatie van de zonnepanelen. Uiteraard kunnen maatschappelijke gebouwen die niet hebben gewonnen samen met Rabobank in gesprek om te kijken hoe zij geholpen kunnen worden met het verder verduurzamen van hun gebouwen. Ook de Rabo ClubSupport campagne 2022 kan hier een mooie bijdrage aan leveren. Clubs en verenigingen kunnen zich van 16 mei t/m 14 juni inschrijven.