Vacature lid Raad van Commissarissen Helmond Peel Noord

7 september 2021 14:10

Met hart voor de regio Helmond Peel Noord en een frisse blik op de positie van de Rabobank daarin!

Vacature lid Raad van Commissarissen Helmond Peel Noord

Als coöperatieve bank streeft Rabobank ernaar om de ambities van leden en klanten te verwezenlijken. Daarvoor is het belangrijk dat elk leefgebied een deskundige toezichthouder en klankbord heeft in de vorm van een raad van commissarissen (RvC). De RvC bestaat uit leden uit onze omgeving die gevraagd en ongevraagd advies geven aan onze directie, toezicht houden op de commerciële en maatschappelijke performance van de bank en de ledeninvloed waarborgen. Wij zijn op zoek naar een enthousiast nieuw lid voor onze raad van commissarissen.

Profiel

Wij zijn op zoek naar een betrokken commissaris met een onafhankelijke en positief-kritische grondhouding. De commissaris die wij zoeken, beschikt over een hbo/universitair denk- en werkniveau en is woon- en/of werkzaam binnen het leefgebied van de bank. Op basis van de huidige samenstelling van onze RvC hebben we een voorkeur voor een kandidaat uit de regio Helmond. Onze nieuwe commissaris is maatschappelijk betrokken, een mensgerichte teamplayer die de coöperatie een warm hart toedraagt en die goed kan anticiperen op een sterk veranderende samenleving en organisatie.

Voor de directie ben je een klankbord en vanzelfsprekend vervul je de ambassadeursrol met veel plezier. Als persoon ben je verbindend, sensitief en heb je affiniteit met (een van) de maatschappelijke thema's Financieel Gezond Leven, Duurzaam Wonen, Duurzaam Ondernemen, Banking4Food en de Energietransitie.
Commissarissen treden op als ambassadeur namens Rabobank. Als betrokken en actieve leden van de lokale RvC zorgen zij dat Rabobank bijdraagt aan het versterken van de samenleving en het welzijn van individuen. De raad zet zich gezamenlijk in voor de lokale leefomgeving in krachtige verbinding met elkaar. De commissaris verbreedt tegelijkertijd zijn eigen kennis en ontwikkelt zich door samen te werken met stakeholders uit het netwerk van Rabobank, deskundige medewerkers van Rabobank en door gebruik te maken van de opleidingsmogelijkheden op gebied van kennis en competenties.

Organisatie

Rabobank Helmond Peel Noord maakt deel uit van kring Oost-Brabant samen met de lokale leefgebieden Regio Eindhoven, Uden Veghel, Hart van de Meijerij, Land van Cuijk en Maasduinen, Peelland Zuid en de Kempen. De bank bestaat uit medewerkers die denken in kansen, ambitieus zijn en werken in een resultaatgerichte cultuur. Wij houden van creatieve, ondernemende mensen met een echte teamspirit die elkaar feedback geven om beter te worden. We geven elkaar de ruimte en inspireren elkaar om - ook samen met klanten en leden - nieuwe ideeën (door) te ontwikkelen.

Meer informatie


Heb je interesse in deze vacature? Voor de volledige profielschets en meer informatie kun je contact opnemen met Hans Snijders, voorzitter selectiecommissie en vice-voorzitter Raad van Commissarissen, tel. nr. 06 13654015.
Je kunt tot en met 20 september reageren via directie.OBR@rabobank.nl.