Regel het ook goed voor je nabestaanden

27 oktober 2022 11:22

Over hoe je ervoor kunt zorgen dat nabestaanden er ‘later’ goed en verzorgd bijzitten, vertellen vermogensplanner Lidy Korting en private banker Erwin Vissers je graag alles. Hun belangrijkste boodschap: begin er op tijd mee.

Erwin: „Mensen maken graag plannen voor een lang en gezond leven. Dat is natuurlijk het mooiste dat er is. Maar jammer genoeg is dat niet iedereen gegeven: een ongeval, dementie of een zwakke gezondheid kan iedereen overkomen. Een goed geregelde nalatenschap neemt zorgen weg. Ze garandeert dat allerlei ‘aardse zaken’ na het overlijden zo gewoon mogelijk kunnen doorgaan, en dat doelen en wensen kunnen worden gerealiseerd.”

In magazine FRITS #5 geven Lidy en Erwin je meer inzicht in waar aan te denken omtrent erven en schenken. Directeur Private Banking Oost-Brabant Mirjam Giesbers zegt hier het volgende over: „We naderen het einde van het jaar. Voor velen een goed moment om even stil te staan bij hun naasten. Ook bij thema’s waar je niet iedere dag over nadenkt, zoals: hoe zit het met mijn (levens)testament, wat is er geregeld bij mijn overlijden, hoe kom ik tot een goede afwikkeling van de nalatenschap, of moet ik nu al schenken? Het lijken financiële en zakelijke vragen, maar niets is minder waar. Er ligt namelijk veel emotie onder, want u wilt het graag goed doen. Wij helpen u daar graag bij. Hoe fijn zou het zijn als u, wanneer u straks met uw gezin aan het kerstdiner zit, kunt denken: ‘Ik heb het goed voor ze geregeld.”

Lees het hele artikel hier.

Neem voor meer informatie contact met ons op via privatebanking@rabobank.nl of kijk op rabobank.nl/privatebanking