Radboud Universiteit en Rabobank stimuleren studenten om financieel gezond te leven

24 februari 2022 14:20

Veel studenten ervaren financiële stress, wijst onderzoek van het RIVM uit. Rabobank wil vanuit het maatschappelijk thema: ‘Financieel gezond leven’ iedereen stimuleren om een stap te zetten naar een financieel gezond(er) leven met minder/geen financiële stress. Ook studenten. Dit is niet alleen belangrijk voor nu, maar zeker ook voor de toekomst. Dat doen we onder andere door te inspireren en motiveren, mensen aan te zetten om meer over geld te praten en door inzicht en overzicht te geven met praktische tips en tools.

Rabobank Krijg grip op je geld

Terugblik gastcollege met Moneycoach Eef van Opdorp en financieel adviseur Simon Dekkers

Een mooi voorbeeld hiervan is het gastcollege dat we op 22 februari hebben georganiseerd. Samen met de Radboud Universiteit en Moneycoach Eef van Opdorp (bekend van o.a. het tv-programma uitstel van executie) hebben we de handen ineengeslagen en organiseerden we het gastcollege ‘Krijg grip op je geld’.

Tijdens dit gastcollege vertelde Eef de studenten over de werking van het menselijk brein en hoe uitgavekeuzes hierdoor beïnvloed worden aan de hand van duidelijke en herkenbare voorbeelden. Hierna vertelde financieel adviseur vermogen, Simon Dekkers, over de 4 stappen voor een financieel gezonder leven en presenteerde hij de ins- en outs over verantwoord beleggen en het belang van op tijd beginnen met het opbouwen van een financiële buffer.

De opkomst was hoog en de reacties van de studenten na afloop van het gastcollege waren positief. Dus er wordt gekeken naar een vervolg. Houd onze website in de gaten voor de actuele informatie rondom dit thema.