Update-video over onze belofte: 4 miljard euro voor Gelderland-Zuid | 3 klanten vertellen

16 september 2022 13:43

Vorig jaar deden we de belofte aan de regio dat Rabobank tot en met 2023 maar liefst 4 miljard euro wil investeren in regio Gelderland-Zuid. We zijn nu een stuk onderweg en zijn benieuwd hoe we ervoor staan. Hoe groeit Rabobank verder om een ijzersterke bank te blijven? En tegelijkertijd: hoe zorgt de bank – samen met klanten en partners - voor impact door bij te dragen aan de transities voedsel, klimaat & energie en inclusiviteit? In z’n oranje eend ging Max Christern op bezoek bij drie klanten in Gelderland-Zuid en doet verslag. Doe jij ook mee? #growingabettergelderlandzuidtogether

Bekijk de video

Impact op 3 megatransities

De wereld om ons heen verandert snel. We hebben flinke uitdagingen op het gebied van klimaat & energie, voedsel en inclusiviteit. Het zijn 3 megatransities waar we midden in zitten: hoe zorgen we voor voldoende en gezond voedsel voor iedereen? Waar halen we nu en straks onze energie vandaan? En hoe kan iedereen meedoen in onze samenleving? Als bank van de transities wil Rabobank hierop verschil maken. Samen met partners. Hoe we dat doen?
Gelderland-Zuid is een innovatieve, ondernemende regio. Een gebied dat sterk is in Food, Health en Energy met groeipotentie als Lifeport. Rabobank kent deze regio als geen ander. Dagelijks voeren we namelijk zo’n 1.000 klantgesprekken! Daarin horen we dat onze agrariërs de voedselketens willen verduurzamen, dat huizenbezitters hun woning energiezuinig maken of duurzaam bouwen, ondernemers willen hun bedrijf toekomstbestendig maken, én alle generaties willen deelnemen of zelfs meebouwen aan een andere samenleving. Dat drijft ons ook!

4 miljard tot 2023: liggen we op schema?

We liggen mooi op koers. Van januari tot en met juni heeft Rabobank 1 miljard euro geïnvesteerd: 625 miljoen aan particulieren en 375 miljoen aan ondernemers. Bij Particulieren is bijna de helft van de woningfinancieringen gebruikt voor het verduurzamen van de woning. Met onze financieringen van in totaal 375 miljoen konden ondernemers in Gelderland-Zuid hun bedrijfsvoering verduurzamen en vonden er innovaties plaats in de voedselketens.

Doe ook mee!

Max Christern sprak met Marko Verweij, Mendelt Tillema en Rizka Simons. Als klant ondervonden zij wat Rabobank als financiële partner doet en hoe de bank tegelijkertijd impact maakt om transities mogelijk te maken. Doe jij ook mee? #growingabettergelderlandzuidtogether