12.500 euro voor opzet nieuw team FIXbrigade in Zevenaar

18 juli 2023 9:57

De energieprijzen staan enorm onder druk en dat treft vooral huishoudens die krap bij kas zitten. Daarom is de FIXbrigade Nederland in het leven geroepen. De FIXbrigade helpt sinds 2019 mensen met een laag inkomen om hun woning te isoleren en zo te besparen op hun energiekosten. Het doel van FIXbrigade Nederland is om honderden gemeentes en lokale organisaties te ondersteunen bij het opzetten en runnen van eigen lokale FIXbrigades, zo ook in de gemeente Zevenaar.

Energiefixers

Lokaal initiatief de Energiefixers is in deze gemeente al bereikbaar voor inwoners die in de problemen zitten door hun energiekosten. Tijdens een afspraak loopt een Energiefixer met de bewoners door het huis om samen te kijken hoe zij het beste kunnen besparen op hun energiekosten. De Energiefixer helpt vervolgens direct en geheel gratis door het plaatsen van energiebesparende producten in het huis. Met de aansluiting bij het landelijke FIXbrigade netwerk kan de gemeente Zevenaar het eigen initiatief verder professionaliseren en uitbreiden. De donatie is een extra aanmoediging hiertoe.

Rabobank en FIXbrigade

Rabobank is één van de partners van de FIXbrigade Nederland. Samen hebben ze als doel honderden bewoners van slecht geïsoleerde woningen te voorzien van snelle eenvoudige ingrepen die de energierekening verlagen en het wooncomfort verbeteren. Mede namens de gemeente Zevenaar en FIXbrigade Nederland is Rabobank bijzonder blij dat het lokale initiatief de Energiefixers een volgende fase ingaat door deze mooie samenwerking tussen deze twee partijen.

Astrid Huitink, directeur Rabobank Arnhem en Omstreken en regionaal verantwoordelijk voor het thema Financieel Gezond Leven, is enthousiast over de aanpak van de gemeente, het team en de inzet van Manon Vos in het bijzonder. Manon is als bevlogen projectleider aanstekelijk intrinsiek betrokken is bij dit initiatief. “Een financieel gezond leven gunnen we iedereen. De energieprijzen zet dat bij een steeds grotere groep onder druk. Er is onbekendheid en schaamte die voorkomt dat mensen praktische hulp krijgen. Deze Energiefixers mogen binnenkomen en helpen met persoonlijke aandacht én hun handen. Door de opname in het groeiende landelijke netwerk van de FIXbrigade helpen we deze olievlek sneller te groeien en wisselen meerdere initiatieven onderling kennis en kunde uit.”

Uitreiking cheque

Rabobank ondersteunt deze samenwerking zoals gezegd met een donatie vanuit het lokaal coöperatief dividend, beschikbaar gesteld door de ledenraad van Rabobank Arnhem en Omstreken. De cheque met het gedoneerde bedrag werd dinsdag 27 juni feestelijk uitgereikt door directeur Astrid Huitink namens Rabobank Arnhem en Omstreken gevolgd door een lunch met uiteraard het hele team van de Energiefixers en hun coördinator Deniz Nijenhuis, wethouders Stef Bijl en Bart Kagei namens de gemeente Zevenaar evenals Bas Ruis en Nevin Özütok namens de FIXbrigade Nederland.