Dialoog over de toekomst van de landbouw in regio Foodvalley

18 september 2023 17:25

De talkshow Gedeelde Grond Foodvalley is onderdeel van een serie kringgesprekken, die in samenwerking tussen programmamaker De Balie en Rabobank tot stand komen. Daarbij verbinden we de komende drie jaar belangrijke partijen in de voedselketen en nemen we de tijd om elkaars dagelijkse context te leren kennen. In dialoog gaan we op zoek naar de gemene delers tussen agrariërs, voedselverwerkers, beleidsmakers, ontwerpers, en natuurbeschermers.

Deze aflevering staat in het teken van Foodvalley, de regio waar agrariërs, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden samenwerken aan toekomstbestendige landbouw. Ruim 40% van de grond wordt nu gebruikt door landbouw, maar woningbouw, infrastructuur, energieopwekking- en biodiversiteitsopgaven leggen claims op deze grond. Hoe gaan we deze ruimte op een waardevolle manier inzetten? En wat hebben we daarvoor nodig?

Naast Alex Datema, directeur Food & Agri bij Rabobank en Louise Vet, emeritus hoogleraar Evolutionaire Ecologie (WUR) en oud-directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) nemen ook een aantal agrariërs uit Foodvalley deel aan het kringgesprek. Tim Wagemakers, presentator voor De Balie en politiek verslaggever, leidt het gesprek waarbij het publiek actief wordt betrokken. Ook zal er aan de hand van een klimaatonderlegger een toekomstvisie worden gegeven specifiek voor de Foodvalley. Na afloop is er gelegenheid tot napraten met een hapje en een drankje.

Ben jij erbij?

Wil je ook met ons meepraten, je laten informeren, inspireren en nieuwe contacten opdoen? Meld je dan vóór 17 oktober aan via deze link. Je ontvangt een mail om je inschrijving te bevestigen.

Wanneer: maandag 23 oktober van 13.00 tot 16.30 uur.
Waar: hotel De Werelt in Lunteren.