Onze MKB-adviseurs staan met beide benen in Randmeren

9 februari 2023 13:56

We staan met elkaar voor grote uitdagingen. De wereld is in sneltreinvaart aan het veranderen. Maar voor ondernemers zijn veranderingen ook kansen. Als coöperatieve bank geloven wij dat we die kansen nog beter kunnen pakken als we samenwerken. “Krachten bundelen”, aldus Arthur Woensdregt, sinds 1 september directeur coöperatieve Rabobank in Randmeren.

Zichtbaar en actief in Randmeren

Rabobank Randmeren is altijd een toonaangevende bank geweest, goed zichtbaar en betrokken in de regio. Accountmanagers Robert Knoppersen, Patrick Westerink, Jan Rutgers en Frank Toes zijn het eerste aanspreekpunt voor MKB ondernemers. “We zijn allemaal betrokken bij het gebied waarin we werken”, zegt Patrick Westerink. “We wonen hier, sporten hier, hebben ons sociale leven hier. En we zijn zichtbaar en actief in de ondernemersnetwerken in Randmeren”.

“Omdat onze accountmanagers lokaal actief zijn, zijn ze ook gewoon dichtbij en aanspreekbaar”, zegt directeur Arthur Woensdregt. “Alleen, waar vroeger de ondernemer naar de bank kwam, komt de bank nu naar de ondernemer”.

Een goed gesprek over toekomstbestendig ondernemen

Ondernemen brengt risico’s met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan betaalachterstanden, kapotte machines en verzuim van je personeel. Hoe zorg jij als ondernemer ervoor dat je bewust keuzes maakt en zo richting geeft aan je bedrijf? “Daarover gaan we graag in gesprek. Misschien wil je uitbreiden of innoveren? Voordat je een plan maakt of gaat investeren in je bedrijf, is het verstandig om te weten hoe je er financieel voor staat. Op basis daarvan kunnen we kijken naar passende financiële oplossingen. Vaak hebben we al binnen een kwartier een passend voorstel. Dat regelen we gewoon aan de keukentafel bij de ondernemer. Heel mooi om bij bedrijven in de regio te zien hoe ze gegroeid zijn en dat wij daaraan een steentje hebben kunnen bijdragen”.

Als ondernemer kun je niet meer om duurzaamheid heen. Door je eigen groene ambities, omdat klanten het verwachten of omdat regelgeving dit van je vraagt. Alle seinen staan op groen om aan de slag te gaan met verduurzaming. Jan Rutgers: “We helpen je graag om de eerste stappen te zetten. Ook kun je bij ons terecht voor heldere tips als je al een duurzaam plan hebt. Bijvoorbeeld een investering in elektrische auto’s, zonnepanelen of een duurzamer pand.”

Kennis, netwerk en financiën

Rabobank levert graag een bijdrage aan verduurzaming. Zo kunnen ondernemers met een borgstellingskrediet Groen (BMKB-Groen) een financiering aanvragen voor het verduurzamen van bedrijfsmiddelen of het bedrijfspand met een ruimere garantieregeling. “Door de bedrijfsvoering te verduurzamen kun je kosten verlagen en je onderneming toekomstbestendig maken. Met deze regeling staat de overheid tegen gunstige voorwaarden garant voor investeringen”, aldus Robert Knoppersen.

Het is daarom essentieel te werken aan een toekomstbestendig businessmodel. Robert is vanuit Rabobank betrokken bij verduurzaming van bedrijventerrein Veldzicht in Ermelo. “In Ermelo wordt het bedrijventerrein Veldzicht verduurzaamd. Daar zitten veel partijen aan tafel, waaronder Rabobank. Wij leveren hieraan een bijdrage met onze kennis, ons netwerk en passende financieringsoplossingen.” Duurzame investeringen kosten vaak geld, maar betalen zich meestal ook terug. Of dat nu in de vorm van een lagere energierekening is, een betere reputatie van je bedrijf of een duurzamere toekomst voor mens en milieu.

Arthur: “Wil jij ook eens met ons sparren over een ondernemersvraagstuk? Bel of mail mij gerust en ik breng je in contact met de juiste persoon”. 06 20 30 27 46, a.woensdregt@rabobank.nl.