Sliedrechtse bedrijven starten Green Deal om te verduurzamen

3 april 2023 15:13

Op 29 maart is de Green Deal in Sliedrecht een feit geworden. 250 Sliedrechtse ondernemers zetten een grote stap in de verduurzaming van de bedrijventerreinen in Sliedrecht. Door slim stroom op te wekken, op te slaan en te gebruiken belasten zij de bestaande infrastructuur minimaal. 80% van de daken worden van zonnepanelen wordt voorzien.

Verzend het artikel per e-mail

Green Deal

Met de Green Deal zet Sliedrecht een grote stap voorwaarts in de verduurzaming van de bedrijven in de gemeente Sliedrecht. De Green Deal heeft als doel om 250 Sliedrechtse ondernemers te stimuleren om hun bedrijfspand te verduurzamen. De initiatiefnemers achter deze Green Deal zijn Stroomlijn, IMC, Vereniging Sliedrechtse Ondernemingen, Koninklijke van der Leun, Berkman en Rabobank. Zij gaan de andere ondernemers aanjagen om mee te doen.

De ambitie is om alle daken van zonnepanelen te voorzien. De Rabobank biedt haar zakelijke klanten een scan met daarin de verduurzamingsmogelijkheden. “Als coöperatieve bank zoeken we de samenwerking op om bij te dragen aan de energietransitie”, licht Roelf Polman, directeur bij Rabobank, toe. “We zijn dan ook heel blij met deze samenwerking in Sliedrecht. Zo leveren we een bijdrage aan toekomstbestendige groene, gezonde en klimaatbestendige bedrijven en bedrijventerreinen.”

Gratis scan

Ondernemers die hulp willen, kunnen een gratis scan aanvragen op de website www.raboduurzaamvastgoed.nl om inzicht te krijgen in de besparingsmogelijkheden. De bank heeft een team van specialisten die ondernemers verder kunnen helpen bij de verduurzaming van hun onderneming, te starten met hun bedrijfspand. “We helpen ze graag op weg, want een bedrijf dat zelfvoorzienend is leidt tot kostenbesparingen en dat zorgt voor economische groei”, aldus Roelf Polman.

Naast de verduurzaming van bedrijven willen de ambassadeurs ook het woon-werkverkeer verduurzamen. In de Green Deal is hiervoor de 'last-mile' opgenomen. Het idee hierachter is om werknemers van Sliedrechtse bedrijven meer uit hun auto te krijgen en met het openbaar vervoer te laten reizen. Met het aanbieden van een goed alternatief voor het laatste stuk van de reis zoals een deelfiets en een E-shuttlebus ontlasten we direct de A15 en verduurzamen we het woon-werkverkeer.