Gastlessen financiële risico’s jongeren

1 mei 2023 15:08

Op steeds jongere leeftijd komen tieners in aanraking met situaties die (grote) financiële risico's kunnen hebben en waar ze zich wellicht niet bewust van zijn. Dit kan impact hebben op hun financiële toekomst. Daarom willen wij jongeren in de leeftijd van 14 en 15 jaar informeren over deze risico’s en ze bewust te maken van de gevolgen nu, maar ook op latere leeftijd. Hiermee kunnen we bijdragen aan een betere voorbereiding op een financieel gezond leven. Jong geleerd is immers oud gedaan.

Pubers: vaak geen land mee te bezeilen en toch lief en kwetsbaar. En in die kwetsbaarheid, dáár zit vaak het probleem.

Met een interactieve gastles van een lesuur willen we jongeren wijzen op de financiële risico's die ze lopen en de gevolgen die wij als bank regelmatig proberen op te lossen. Denk hierbij aan cybercrime, geldezels, BKR registraties, crypto influencers en fraude. We helpen graag om jongeren weerbaarder te maken en een financieel bewustzijn te creëren, zodat ze voorbereid zijn op een financieel gezond leven. ​

Ben je enthousiast geworden en wil je graag één of meerdere gastlessen inplannen bij jou op school? Vul dan hier de gevraagde gegevens in (via de knop bijwonen) en wij nemen contact met je op.