Rabobank & Circular Plastics Alliance slaan opnieuw de handen ineen

19 juni 2024 15:00

Rabobank is een langdurige samenwerking aangegaan met Circular Plastics Alliance om samen ondernemers en ondernemingen in de regio Noord-Holland te helpen stappen te maken richting een Circulaire Economie.

Rabobank & Circular Plastics Alliance slaan handen ineen

Rabobank wil actie ondernemen op het gebied van klimaat en haar financiering afstemmen op 'het 1,5⁰ C-pad'. Dat doet ze niet alleen met financiën, maar ook door haar netwerk en kennis in te zetten en partnerships te vormen met andere partijen.

Circular Plastics Alliance wil ondernemers helpen met een goed evenwicht tussen mensen, natuur en bedrijven en hun CO2-voetafdruk verkleinen. Daarom werkt zij aan innovatie en duurzame oplossingen die zorgen voor minder afval en meer recycling.

Rabobank blijft actief lid van de Alliance, en wil daarnaast de samenwerking intensiveren om meer gezamenlijke impact te maken. Door evenementen en bijeenkomsten in samenwerking met Circular Plastics Academy willen we ondernemers op een praktische manier verder helpen om circulariteit in de praktijk toe te passen. Er komt een hoop op hen af, zoals aankomende wetgeving rondom Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) en de Packaging and Packaging Waste Directive (PPWR). Het is belangrijk dat bedrijven daar goed op voorbereid zijn en stappen kunnen maken om de toekomst van hun onderneming en niet vastlopen op toekomstige wetgeving en hoge kosten rond hun plastic- en verpakkingsstromen.

"Zo ondersteunen we ondernemers met de uitdagingen en kansen van deze tijd”, vertelt Mariëlle de Munnik, Business Development Manager Duurzaam Ondernemen bij Rabobank. “We richten ons daarbij vooral op het geven van praktische handvatten, zodat ondernemers concrete stappen kunnen zetten en samenwerking met de partners in de keten kunnen opzetten".

Rein Hintzen, mede-oprichter van Circular Plastics Academy, voegt hieraan toe: “Door ons gezamenlijke netwerk in de regio hopen we nog beter de ketensamenwerking op gang te brengen, die het verschil kan maken in de Circulaire Economie. We zijn erg enthousiast over deze samenwerking en verwachten hiermee ook te kunnen versnellen richting de doelen van Nederland om in 2050 volledige circulair te zijn”.

Een eerste evenement is in de planning. Zodra dit meer concreet is zullen we meer informatie geven. Voor nu kunnen alle geïnteresseerden contact opnemen met Circular Plastics Alliance via nadine@circular-plastics-alliance.com of rein@circular-plastics-academy.com voor meer informatie.