Theaterschool uit Noord-Holland Noord in landelijke campagne

22 augustus 2022 12:00

Iedereen verdient een club. Het is als een tweede huis. Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Kortom: verenigingen zijn onmisbaar. Daarom helpen wij hen graag met kennis, netwerk en geld om hun ambities te realiseren. Zo geven we als coöperatieve bank ieder jaar een deel van onze winst terug aan de verenigingen. Daarnaast zetten we onze kennis en ons netwerk in om clubs toekomstbestendiger te maken. Dit alles doen we samen met onze partners NOC*NSF, LKCA, Kunstbende en verschillende sportbonden.

Een mooi voorbeeld is de theaterschool opgezet door Cultuurhuis Wherelant uit Purmerend. Rabo ClubSupport Theaterschool cultuurhuis - Rabobank.

Het Cultuurhuis Wherelant biedt een breed aanbod aan culturele activiteiten, waaronder al langere tijd theater voor mensen met een beperking. Voor deze doelgroep is vervolgonderwijs na de middelbare school niet of nauwelijks voor handen. Wherelant wil een theaterschool (als opleiding na voortgezet onderwijs) opzetten voor mensen met een beperking. Zij zijn hier met hulp van Rabo ClubSupport Verenigingsondersteuning ruim 2 jaar mee bezig. Komend schooljaar starten zij met de pilot voor het eerste jaar van een 'echte' theaterschool. Met hulp van Rabobank is een lokaal netwerk opgebouwd, zijn de eerste lokale sponsoren binnen en is de gemeente ook enthousiast en (financieel) betrokken. Rabo ClubSupport heeft hen echt geholpen om focus te leggen in de plannen, en vooral door te zetten bij tegenslag.

Benieuwd wat we voor jouw vereniging kunnen betekenen? Kijk op Rabo ClubSupport - Rabobank of stuur een mail naar communicatie.NHN@rabobank.nl.