Brainport Ondernemers Prijzen: de winnaars zijn bekend!

31 mei 2024 14:31

Gisteren vond het geslaagde ‘Building the Future’ event plaats, waarbij de winnaars van de Brainport Ondernemers Prijzen bekend werden gemaakt.

BOP

Initiatiefnemer en jurylid Marc Cootjans blikt terug op het event:

“Ik kijk terug op een prachtige avond. We hadden een uitverkocht huis met meer dan 400 ondernemers uit de Brainportregio. Ik heb achteraf alleen maar enthousiaste reacties gehoord en ik ben ervan overtuigd dat er dus meteen al een groot nieuw ‘instituut’ is ontstaan. We kunnen trots zijn dat we daar als Rabobank samen met ASML aan de basis van staan. Dit smaakt naar veel meer en de komende jaren gaan we dan ook met volle kracht door met de Brainport Ondernemersprijzen”.

Rabobank Inspiratie Award, Wim van der Leegte Award & Young Makers Award

Marc Cootjans reikte met trots de Rabobank Inspiratie Award uit aan Stichting Anders Eindhoven. Deze stichting slaat een brug tussen stadsgenoten die hulp nodig hebben en ondernemers die graag willen helpen. Bekijk onderstaande video om te zien hoe deze stichting te werk gaat.

De Wim van der Leegte Award is mee naar huis gegaan met The Schippers Group: Antimicrobiële resistentie (AMR) is een van de grootste bedreigingen voor de wereldgezondheid. De Nederlandse- en Belgische veehouderij hebben hun antibioticagebruik sinds 2009 met ruim 70% gereduceerd, maar verdere systemische veranderingen zijn nodig om de sterfte door AMR, die tegen 2050 naar verwachting 10 miljoen mensen zal treffen, te voorkomen.

De Young Makers Award is in de wacht gesleept door TracXon: TracXon is een pionier in complexe gedrukte elektronica en biedt end-to-end oplossingen aan B2B-klanten. Ze maken gebruik van duurzame, additieve rol-naar-rol processen voor de productie van printplaten, en zijn als spin-off van TNO Holst Centre uniek gepositioneerd in de industrie.

Gefeliciteerd aan alle winnaars!