Coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage verdeelt EUR 125.000

22 december 2023 12:29

Omdat Rabobank dit jaar 125 jaar bestaat, zetten wij ons extra in voor de lokale regio’s. Met een eenmalige extra bijdrage van EUR 125.000 ondersteunen wij duurzame projecten en initiatieven die de lokale samenleving in regio Zuid en Oost Twente versterken.

Rabo coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage

Impactvolle aanvragen

Wij zochten de afgelopen periode, samen met onze leden en klanten, actief naar lokale initiatieven en projecten die financiële ondersteuning nodig hadden. En dat heeft succes gehad! In Twente & de Achterhoek werden 348 aanvragen gedaan. Daarvan zijn 76 aanvragen daadwerkelijk ondersteund met een Rabo coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage. De cheques voor regio Zuid en Oost Twente zijn maandag 18 december uitgereikt door Joep Kockmann, directeur coöperatieve Rabobank.

Deze projecten krijgen een bijdrage:

    € 20.000 voor Werkgroep Buurtplein Laares (Enschede) voor herinrichting van buurtplein € 12.500 voor PCI lumen Christi (Weerselo e.o.) om o.a. cliënten van Voedselbank Oost Twente te voorzien van plaids en kruiken om (duurzaam) de winter door te komen € 15.000 voor Stichting Beheer Lattrop voor het verduurzamen van Kulturhus Parabool € 17.500 voor Dorpsraad Losser voor vernieuwing van het Raadhuisplein € 12.500 voor Stichting van Heekpark Monument in de 21e Eeuw (Enschede) voor verduurzaming € 6.000 voor K.V. Nooit Gedacht (Noord-Deurningen) voor duurzame verlichting langs de klootschietbaan € 7.500 voor Energie Coöperatie Haaksbergen voor het educatieproject 'Young Stars in Energy' € 10.000 voor Stichting Mortuarium Weerselo voor renovatie en verduurzaming van het mortuarium-gebouw € 4.000 voor Stichting Gemeenschapswerk de Hellehond (De Lutte) voor verduurzaming van het dorpsfeest De Lutte € 7.500 voor Voetbalvereniging KOSC (Ootmarsum) voor de overstap naar hybride warmtepompen € 12.500 voor Stichting Present (Enschede) voor het project 'Sociaal Tuinieren'

Allemaal dragen ze op hun eigen unieke manier bij aan de verduurzaming van onze samenleving. Wij wensen alle organisaties heel veel succes met de uitvoering van hun project.

Meer lezen over hoe Rabobank bijdraagt? Kijk op www.rabobank.nl/impact.