Klop aan bij dé vraagbaak voor energiecoöperaties

14 maart 2023 10:54

Wil je een energiecoöperatie opzetten in West-Brabant of Zeeland? Dan heb je misschien wel vragen, bijvoorbeeld over financiering of netwerk. Stel ze aan de Energiecoöperatiedesk van Rabobank. Lees snel wat we voor je kunnen betekenen.

Energie opwekken is al lang niet meer iets voor grote, landelijke bedrijven. Steeds vaker gaan groepen buurtbewoners zélf aan de slag met duurzame, lokale energie. Alleen al in West-Brabant en Zeeland zijn er rond de 43 energiecoöperaties. Rabobank is blij met deze ontwikkeling, omdat het de energietransitie enorm versnelt. Daarom stimuleren we deze lokale samenwerkingen via de Energiecoöperatiedesk. Eén loket voor al je prangende vragen.

Stel je vragen in elke fase van je project

Wil je weten hoe je een rekening opent? Heb je hulp nodig bij een financiering? Of wil je tips om meer mensen enthousiast te krijgen voor jouw coöperatie? Met deze vragen én meer ben je welkom bij de Energiecoöperatiedesk. Onze gespecialiseerde adviseurs denken graag mee in elke fase van een energiecoöperatie – van starters tot doorgewinterde coöperaties.

Maak gebruik van ons netwerk

De Energiecoöperatiedesk is dus een handige vraagbraak voor iedereen die erover denkt een energiecoöperatie op te richten of al goed op weg is. Een groot netwerk is hierbij belangrijk, zéker als je coöperatie nog in de kinderschoenen staat. Kun je hulp gebruiken bij het vergroten van je netwerk, dan ben je bij ons ook aan het juiste adres. Wij koppelen je graag aan gelijkgestemden of verwijzen je door naar andere partijen. Want: samen weet je meer dan alleen.

Waarom de Energiecoöperatiedesk?

Betrokkenheid bij de lokale samenleving is voor ons als coöperatieve bank heel belangrijk. Daarom richten we ons op voedseltransitie, klimaat- en energietransitie en de transitie naar een meer inclusieve samenleving. Met de Energiecoöperatiedesk dragen we bij aan het versnellen van de energietransitie en sluiten we aan bij het klimaatakkoord. Hierin is afgesproken dat bij opwekking van duurzame energie op land (zonneparken en windmolens) burgers voor minstens de helft moeten kunnen profiteren van het project. Iets waar wij ons graag voor inzetten.

Wil je een energiecoöperatie opzetten?

Zet de eerste stap naar een duurzamere samenleving en kom in contact met de Energiecoöperatiedesk. Mail via energiecooperatiedesk.zwn@rabobank.nl met onze adviseurs Norman Martens, Joël Pattenier, Cisca Boot en Willem Tevel. Zij helpen jou graag verder.