Inspiratieavond ‘Sportclub van de toekomst’ in Zeeland

30 maart 2022 9:32

Meld je aan voor de Inspiratieavond ‘Sportclub van de toekomst’ in Zeeland.

Zeeland kent een rijk verenigingsleven, maar tegelijkertijd kampen veel verenigingen met dalende ledenaantallen. De provincie is een van de regio’s in Nederland waar de samenstelling van de bevolking en behoeftes van sporters en niet-sporters veranderen. Dit maakt het voor Zeeuwse verenigingen relevant om zich te bezinnen over haar sportbeleid en -aanbod. Met als doel zo veel mogelijk inwoners in beweging te brengen én te houden.

Maar welke sportbehoeftes hebben inwoners in Zeeland en hoe kunnen sportverenigingen hier mee aan de slag? Om hier inzicht in te krijgen, hebben NOC*NSF, Provincie Zeeland en Rabobank een sportdeelname onderzoek uitgevoerd in Zeeland. Tijdens de inspiratiebijeenkomst op 20 en 21 april werden de resultaten voor het eerst gepresenteerd aan clubbestuurders. Daarnaast kregen zij gelijk de nodige inspiratie om de eerste stappen richting een modern sportbeleid en -aanbod te zetten. En met succes! Een groot aantal verenigingen wil aan de slag met de masterclass ‘Sportclub van de toekomst’.

Heb je de inspiratiebijeenkomst gemist? Niet getreurd! Op 18 mei organiseren we een derde sessie in Terneuzen. Meld je nog snel aan en wie weet gaan we ook met jouw club aan de slag tijdens de masterclass ‘Sportclub van de toekomst’!

Doe jij ook mee voor een nog mooier en toekomstbestendig verenigingsleven in Zeeland? De Zeeuwse gemeentes, SportZeeland, Provincie Zeeland NOC*NSF en Rabobank staan in de startblokken om jouw vereniging op weg te helpen.

Programma

19:00 uur Ontvangst

19:30 uur Start Inspiratieavond

Welkom door RabobankInspiratiesessie door Daniel Klijn (verenigingsexpert en auteur van 'Besturen met een visie' en 'Verenigingen veranderen')Inzicht in de Zeeuwse sportdeelname cijfers door Jorn Knops (dataspecialist NOC*NSF)Hoe vertaal ik de sportdeelname inzichten naar mijn sportaanbod en/of -beleid
21:30 uur Afsluiting en borrel

Locatie en aanmelden

Aanmelden voor de Inspiratieavond kan met twee bestuurders via de onderstaande link.

18 mei
Locatie: Terneuzen
De exacte locatie wordt later bekend gemaakt aan de verenigingen die zich hebben aangemeld.

Meld je hier aan voor 18 mei

Heb je nog vragen? Neem dan contact op via communicatie.zwn@rabobank.nl.

Wij zien uit naar je komst en naar een inspirerende avond!