Rabobank biedt hulp met de Energiecoöperatiedesk

17 maart 2023 12:00

Nederland telt steeds meer energiecoöperaties: groepen (buurt)bewoners en bedrijven die de handen ineenslaan en actief aan de slag gaan met duurzame, lokale energie. Dat is goed nieuws! Energiecoöperaties vormen namelijk een belangrijke schakel in het verduurzamen van Nederland.

Rabobank biedt hulp met de Energiecoöperatiedesk

Dat doen we niet alleen financieel, maar ook door het delen van kennis en ons netwerk. In Noord-Holland kun je met vragen terecht bij de Energiecoöperatiedesk. Eén duidelijk loket waar energiecoöperaties hun vragen kunnen stellen. Zo kunnen we de komst van nieuwe zonne- en windparken versnellen.

Als bankier van de energietransitie ondersteunt Rabobank steeds meer energiecoöperaties. Dat doen we niet alleen financieel, maar ook door het delen van kennis en ons netwerk. In Noord-Holland kun je met vragen terecht bij de Energiecoöperatiedesk. Eén duidelijk loket waar energiecoöperaties hun vragen kunnen stellen. Zo kunnen we de komst van nieuwe zonne- en windparken versnellen.

Met hun kennis en kunde helpen de adviseurs van de desk initiatiefnemers (en coöperaties die toe zijn aan de volgende stap) op weg. Ben je net begonnen en wil je hulp bij het openen van een rekening of het afsluiten van een verzekering? Of ben je al zover dat je behoefte hebt aan financiering? Dan ben je bij onze collega’s van de Energiecoöperatiedesk aan het juiste adres. Zij hebben ook inzicht in nieuwe ontwikkelingen én zien welke stappen andere partijen zetten.


We helpen energiecoöperaties (verder) op weg door:

· Te helpen bij het openen van een rekening

· Het bieden van financieringsmogelijkheden en verzekeringen

· Het delen van kennis en inzichten en het delen van een netwerk

· Het organiseren van informatie- en inspiratiesessies

· Door te verwijzen naar andere partijen


Meer weten? Neem contact met ons op via: energiecooperatiedesk.nh@rabobank.nl

Financiële steun voor Energiecoöperaties in de eerste ontwikkelfase

Naast het informeren en adviseren van energiecoöperaties, biedt Rabobank ook financiële steun. De Rabo Ontwikkelbijdrage voor Energiecoöperaties. Bij veel energiecoöperaties is in de eerste ontwikkelfase geld nodig voor de ontwikkeling van hun projecten. Tegelijkertijd is er nog onvoldoende zekerheid om te kunnen financieren. Door een deel van onze winst beschikbaar te stellen als ontwikkelbijdrage, geven we coöperaties een zetje in hun opstartfase. Wil je meer weten over de Rabo Ontwikkelbijdrage? Onder onze coöperatieve bijdrage lees je wat de voorwaarden zijn en hoe je een aanvraag kan indienen.

Waarom ondersteunt Rabobank energiecoöperaties?

Als coöperatieve bank voelen wij ons betrokken bij de samenleving. Met de Energiecoöperatiedesk en de Rabo Ontwikkelbijdrage willen we bijdragen aan het opschalen en versnellen van de energietransitie. En op deze wijze sluiten we aan bij het klimaatakkoord: hierin is afgesproken dat bij opwekking van duurzame energie op land (zonneparken en windmolens) burgers voor minstens de helft moeten kunnen profiteren van het project.