Ambitieuze ledenraadsleden gezocht

3 februari 2023 12:17

Samen met leden bouw je aan de coöperatie van de toekomst, in een bank die midden in de samenleving staat. Jij als ledenraadslid maakt je sterk voor het belang van leden in jouw leefomgeving en daarmee de 1,9 miljoen leden van de Rabobank!

Stel je eens voor …..

Samen met leden bouw je aan de coöperatie van de toekomst, in een bank die midden in de samenleving staat. Jij als ledenraadslid maakt je sterk voor het belang van leden in jouw leefomgeving en daarmee de 1,9 miljoen leden van de Rabobank!

Je signaleert ontwikkelingen in jouw leefomgeving en zet deze op de agenda! Vanuit jouw kennis en brede netwerk lever je een waardevolle bijdrage aan één of meer maatschappelijke thema’s die actueel zijn in je leefomgeving. Dit doe je door initiatieven te ondersteunen op lokaal of kringniveau, partijen met elkaar in verbinding te brengen en een kritische sparringpartner te zijn voor de lokale raad van commissarissen en directie.

Jouw mening telt en wordt door de voorzitter van de lokale raad van commissarissen, die jij samen met de andere ledenraadsleden benoemt, meegenomen als input voor de Algemene Leden Raad. Dit is het hoogste besluitvormingsorgaan van de Rabobank.
Jij maakt het verschil door als ledenraadslid een beweging op gang te krijgen, als individu maar ook als collectief. Met als doel om van betekenis te zijn voor leden en klanten met een sterke basis dienstverlening welke ook maatschappelijke relevantie biedt. Stel je eens voor.. Growing a better world together.

Wat betekent lid zijn van de ledenraad voor jou?

> een mooie kans om bestuurlijke ervaring op te doen en het ledenbelang te vertegenwoordigen.
> een verrijking van jouw netwerk zowel buiten als binnen de Rabobank.
> kennis maken met een coöperatie waar jij van waarde bent.
> leerzame bijeenkomsten en commissies van de ledenraad, met circa vier keer per jaar een formele vergadering.
> vaste vergoeding van € 1.000,- per jaar.


Naast ledenvertegenwoordiging heeft de gehele ledenraad vier formele rollen, waar je ook invulling aan geeft. Deze rollen zijn vastgelegd in de statuten:

  Formele rol (zoals het benoemen van de raad van commissarissen en het vaststellen van het budget voor het coöperatief dividend).

  Verbindingsrol (de leefomgeving versterken en de financiële en maatschappelijke dienstverlening van Rabobank verbeteren op basis van input van de leden).

  Signaleringsrol (gevraagd en ongevraagd signalen geven aan de directeur en de lokale raad van commissarissen over wat speelt in het lokale werkgebied).

  Sparringsrol (klankbord en sparringpartner zijn voor de directeur en de lokale raad van commissarissen over onder andere de (lokale) invulling van de businessplannen).

Gezocht: mensen met moed en daadkracht!

  Het verschil maken in de maatschappij, dat moet je durven. Daar is denk- en daadkracht voor nodig. Impact creëren doe je samen. Hoe doe jij dat als ledenraadslid?

  Je vertegenwoordigt leden: je weet wat leden en klanten belangrijk vinden en bent actief in één of meer lokale netwerken. Je bent gemakkelijk aanspreekbaar voor leden, klanten en inwoners van jouw leefomgeving.

  Je zet je in voor relevante thema’s: je gebruikt jouw specialisme van een sector of thema en gaat aan de slag met een maatschappelijke uitdaging waar Rabobank zich sterk voor maakt: Financieel Gezond Leven, Duurzaam Wonen, Duurzaam Ondernemen, Energietransitie of Banking4Food.

  Je voert continu dialoog en durft een kritische sparringpartner te zijn.

  Je geeft richting aan de bank met jouw input over de bancaire dienstverlening en de maatschappelijke en economische rol van de bank.

  Je hebt een belangrijke zeggenschapsrol waarmee je onder andere de lokale raad van commissarissen inclusief de voorzitter benoemd en het functioneren van de directievoorzitter en de lokale raad van commissarissen evalueert.

Laten we kennismaken!

Heb jij de coöperatieve mentaliteit waar we naar op zoek zijn? Stuur dan een korte motivatie waarin je aangeeft hoe jij kunt bijdragen aan onze coöperatieve mentaliteit en jouw CV naar communicatie.LIM@rabobank.nl

Handig om te weten:

  Uiteraard ben je klant en lid bij de Rabobank en woonachtig in het werkgebied!

  De selectiecommissie bestaat uit twee ledenraadsleden en een directeur. Er worden twee kennismakingsgesprekken gepland, waarna een passende voordracht wordt opgesteld.

  De ledenraad van Rabobank Zuid-Limburg West bestaat uit 30 leden, die een evenwichtige afspiegeling moeten vormen van de ledenpopulatie op basis van sectoren, zakelijk/particulier, leeftijd, man/vrouw en de marktgebieden.
  Voor meer informatie kun je de profielschets opvragen door een e-mail te sturen naar communicatie.LIM@rabobank.nl

  Jouw privacy is belangrijk voor ons. Mocht je hier meer over willen weten, klik dan op deze link.