Bibliotheek en Rabobank starten DigiMaatje: samen digitaal op weg

24 mei 2024 12:36

Online een boeketje bloemen bestellen? Hoe werkt die bank-app op je telefoon eigenlijk? Digitaal betalen als je online een cadeautje bestelt? Het leven wordt steeds digitaler. DigiMaatjes: een samenwerking tussen de Rabobank en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. Samen willen ze de mensen op Goeree-Overflakkee digitaal vaardig(er) maken.

DigiMaatjes Goeree-Overflakkee

DigiMaatjes, wat zijn dat?

DigiMaatjes zijn medewerkers van de Rabobank, die klaarstaan voor mensen die online beter hun weg willen leren vinden. Zij worden op afspraak in een aantal persoonlijke lessen stap voor stap begeleid. Zij krijgen zo in een vertrouwde omgeving de mogelijkheid om te oefenen met dagelijkse digitale zaken.

Hoe werkt het?

Een DigiMaatje helpt mensen persoonlijk op weg. De een-op-een-hulp wordt gedurende een afgesproken periode een keer per twee weken gegeven. De hulp is gratis. Na maximaal tien keer is het de bedoeling dat men zelfstandig verder kan. Het vergroot de zelfstandigheid van mensen en daarom werkt de Rabobank er graag aan mee.

Hoe kun je je aanmelden?

Aanmelden kan bij het Taalhuis van de bibliotheek: bel of app naar 06 - 33 92 06 00 of stuur een e-mailbericht naar digitaalhuis-go@bzhd.nl. Langskomen bij een van de vestigingen van de bibliotheek om je aan te melden, kan ook. Geef bij je aanmelding je naam, telefoonnummer en e-mailadres door. En vertel ook wat je graag wilt leren. Dan wordt er daarna contact met je opgenomen om een afspraak te maken.