Energiecoöperatiedesk in Gelderland-Zuid

14 maart 2023 16:51

Wil je een vliegende start maken met de oprichting van een energiecoöperatie? Of ben je al goed op weg, maar heb je vragen? Dan ben je meer dan welkom bij de Energiecoöperatiedesk van Rabobank in Gelderland-Zuid. Profiteer zo van onze kennis, ervaring én ons netwerk. Van je eerste collectieve zonnedak of windmolen tot een groot zonnepark. Bij alle projecten – hoe groot of klein ook – denken we graag mee.

Lokale ondersteuning voor lokale Energiecoöperaties

Energie opwekken is al lang niet meer alleen voor grote, landelijke bedrijven. Steeds vaker gaan groepen buurtbewoners zélf aan de slag met duurzame, lokale energie. Alleen al in Gelderland-Zuid zijn er meer dan 25 energiecoöperaties, zowel in steden als Nijmegen en Arnhem als op het platteland in het land van Maas en Waal en de Betuwe. Rabobank is blij met deze ontwikkeling, omdat het de energietransitie versnelt. Daarom stimuleren we deze lokale samenwerkingen via de Energiecoöperatiedesk.

Meer dan financieren

Ongeacht de fase waarin de energiecoöperatie zich bevindt. Je kan met al je vragen terecht op één plek. Onze collega’s van de Energiecoöperatiedesk zijn er bovendien niet alleen voor het openen van een rekening, het afsluiten van een verzekering of financieringsvraagstukken, maar helpen energiecoöperaties ook op weg door het delen van kennis en ons netwerk. Komen er ingewikkelde geldkwesties op je pad, dan is het Realisatiefonds of team Project Finance misschien iets voor jou.

Ons netwerk staat tot je beschikking

Dankzij ons netwerk hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden. Wij koppelen je aan coöperaties die in dezelfde fase zitten óf al een paar stappen verder zijn. Zo kun je van elkaar leren en elkaar inspireren. En als je op zoek bent naar lokale energieprojecten, dan ben je bij ons ook aan het juiste adres. In Gelderland-zuid hebben we veel connecties.

Wil je een energiecoöperatie opzetten in Gelderland-Zuid? Dan heb je misschien wel vragen, bijvoorbeeld over financiering of netwerk. Stel ze aan de Energiecoöperatiedesk van Rabobank via energiecooperatiedesk.gez@rabobank.nl om in contact te komen met onze adviseurs Ben Scholten en Lars ten Lohuis. Zij helpen jou graag verder.

Wil je meer weten over energiecoöperaties? Neem dan een kijken op www.rabobank.nl/energiecooperatie