12.500 euro vanuit coöperatief dividend voor FIXbrigade Culemborg

19 juli 2023 11:48

Energie-armoede was er al, maar door de sterk gestegen prijzen is het in sneltempo een groeiend maatschappelijk probleem geworden. Gewapend met tochtstrips, radiatorfolie en een kitspuit, voeren lokale klusteams van FIXbrigade Nederland gratis energiebesparende maatregelen aan woningen uit. Sinds maart van dit jaar staat de FIXbrigade ook in de gemeente Culemborg klaar om huishoudens te helpen.

Handen uit de mouwen

Rabobank is één van de landelijke partners van FIXbrigade Nederland en helpt met haar lokale wortels initiatieven aan het netwerk te verbinden en daardoor deze praktische vorm van hulp te versnellen en verbreiden over heel Nederland. Als partner van FIXbrigade Nederland mocht Rabobank de lokale FIXbrigade Culemborg, ontstaan vanuit een mooi initiatief van Coöperatie Vrijstad Energie UA en de gemeente Culemborg, een extra steuntje in de rug bieden. Astrid Huitink, directeur Rabobank Arnhem en Omstreken en regionaal verantwoordelijk voor het thema Financieel Gezond Leven, en Kerwin Hartman, commissaris van Rabobank West-Betuwe een uurtje meeklussen met de lokale FIXbrigade. Samen met het team van Jori Velthoven, energieconciërge bij Vrijstad Energie en meesterfixer, en de meest handige dames van Culemborg gingen ze aan de slag om radiatorfolie en tochtstrips onder binnen- en buitendeuren te bevestigen.


Uitreiking cheque

Na het klussen werd in de mooie binnenstad van Culemborg een cheque overhandigd aan Jori en Sandra de Wolff, bestuurslid van Vrijstad Energie. Door deze financiële bijdrage ondersteunt Rabobank West-Betuwe de FIXbrigade in de gemeente Culemborg met het verduurzamen van de eerste honderd woningen. Hopelijk volgen er nog veel meer!