In totaal €125.000 verdeeld over 7 duurzame projecten in Rijk van Nijmegen

6 februari 2024 19:19

Omdat we als Rabobank 125 jaar bestaan, zetten we ons extra in voor Rijk van Nijmegen. Met een eenmalige extra bijdrage van €125.000 ondersteunen we 7 duurzame projecten en initiatieven die onze regio versterken. Met de Rabo coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage geven we in regio Gelderland-Zuid maar liefst €625.000 terug aan de samenleving. Op landelijke schaal is dat in totaal €9,75 miljoen! De afgelopen periode hebben we opgeroepen op om maatschappelijke projecten en initiatieven hiervoor aan te melden. Met succes: 7 projecten uit Rijk van Nijmegen ontvangen een bijdrage.

CDB Rijk van Nijmegen LBS 2

Impactvolle aanvragen

Antoine Driessen, directeur coöperatieve Rabobank: “Samen met onze collega’s, leden en klanten hebben we actief gezocht naar lokale initiatieven en projecten die financiële ondersteuning nodig hadden. De reacties vanuit onze leden en de regio waren overweldigend. Ook de variatie in de aanvragen was mooi om te zien. Uiteindelijk hebben we gekozen om een bijdrage te geven aan 7 fantastische initiatieven die een flinke impuls geven aan een duurzamere regio”.

De volgende projecten ontvangen een bijdrage:

Naam organisatieProjectBijdrage
Regio Oost Stadsboerderijwinkel BVVerbeteren van de korte keten met regionale producten€12.500,-
RVN@ project verfretour en -verwerkingsplatformPlatform bouwen voor recycling van verf€12.500,-
Stichting Boert Bewust ZuidBewustwording van duurzame voedselproductie€25.000,-
Stichting Radboud UMCMet Boerschappen gezonde maaltijdboxen voor patiënten€25.000,-
Stichting Re-cycled educatieJongeren leerwerk winkel Dukenburg€12.500,-
Stichting Hortus NijmegenTuin van de toekomst, aanpassingen klimaatbestendig, duurzaamheid en biodiversiteit€12.500,-
Stichting Bindkracht 10Verbinding maken door doelgroep te voorzien van fietsen€25.000,-

Duurzamere toekomst

Tijdens de cheque-overhandiging vertelden bestuursleden van de organisaties aan elkaar waar de bijdrage naartoe gaat. Het zijn bijzondere verhalen waaruit blijkt dat elk initiatief op een eigen unieke manier bijdraagt aan de verduurzaming van onze samenleving. Samen maken we impact en bouwen we aan een duurzamere toekomst. Een mooi cadeau van de coöperatieve Rabobank aan de samenleving!

Rabo Coöperatief Stimuleringsfonds

Rabo Coöperatief Stimuleringsfonds Daarnaast steunen we met ons Rabo Coöperatief Stimuleringsfonds projecten die een impuls geven aan het versterken van de lokale leefomgeving. In 2023 was er maar liefst
€ 75.000 beschikbaar en hebben we bijdragen toegekend aan 18 lokale projecten.

Ook in 2024 investeert Rabobank in lokale projecten. Dat doen we via het Rabo Coöperatief Stimuleringsfonds. Ledenraadsleden van Rabobank Rijk van Nijmegen beoordelen drie keer per jaar de projectaanvragen. Verdient jouw project ook een bijdrage? Bekijk de voorwaarden en doe de aanvraag op rabo.nl/gz/stimuleringsfonds. Wellicht sta jij dit jaar ook met een cheque in je handen voor jouw lokale vereniging of stichting!

Meer lezen over hoe Rabobank bijdraagt? Kijk op rabobank.nl/impact

Daarnaast dragen we verenigingen een warm hart toe en ondersteunen we ze door Rabo ClubSupport.
Kijk op Rabo ClubSupport voor meer informatie.

125 jaar Rabobank

Met onze klanten, leden en partners zetten we ons al 125 jaar in voor een toekomstbestendige samenleving en gaan we grote maatschappelijke uitdagingen aan. Impact maken doe je immers samen.

Infographic RvN