Rabo ClubSupport in Friesland

17 februari 2023 9:45

De Friese Rabobanken zijn al jaren verbonden met het verenigingsleven. Verenigingen en stichtingen zijn het cement van onze maatschappij en daarom van groot belang. Met Rabo ClubSupport helpen we hen -samen met onze partners- zelfredzaam en toekomstbestendig te worden.

RCS Fryslân

“Rabo ClubSupport in Friesland”

Met Rabo ClubSupport helpen we sport- en cultuurclubs in Friesland met kennis, netwerk en geld. Dat doen we met de jaarlijkse Rabo ClubSupport Stemcampagne en met Rabo ClubSupport Ondersteuning.

Bekijk voor meer informatie over Rabo ClubSupport de video hieronder. Meer weten over het programma van Rabo ClubSupport in Friesland? Scrol dan verder naar beneden.

“Rabo ClubSupport Stemcampagne”

Met de Stemcampagne kiezen onze leden welke lokale clubs hun stemmen verdienen. Aan de hand van het aantal stemmen van Rabobankleden ontvangen clubs een financieel steuntje in de rug uit de sponsor-pot van Rabobank. Bijvoorbeeld voor het aanschaffen van muziekinstrumenten of trainingsmaterialen. Klik hier voor meer informatie.

“Rabo ClubSupport Ondersteuning”

Met Rabo ClubSupport Ondersteuning helpen we clubs bij het realiseren van hun ambities, door het delen van onze kennis en ons netwerk. Dit kan door 1-op-1 begeleiding, masterclasses of workshops.

Jaarlijks organiseren we een Rabo ClubSupport Inspiratieavond om te laten zien wat Rabo ClubSupport Ondersteuning verenigingen en stichtingen te bieden heeft. De laatste inspiratieavond vond plaats op 12 februari 2024. In 2023 organiseerden we een inspiratieavond in Deinum. Bekijk hieronder de aftermovie.

Hulpvraag indienen

Heeft jouw vereniging of stichting een hulpvraag, maar hebben jullie de inspiratieavond gemist? Dien dan online je hulpvraag in. We kijken dan op welke manier we je kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld via 1-op-1 begeleiding, een masterclass of workshop. We bieden hulp bij thema’s als ledenbinding, vrijwilligers werven, sponsoring of verduurzaming. Hulpvraag indienen.

Workshops

Veel sport- en cultuurverenigingen hebben te maken met vergelijkbare uitdagingen. Daarom organiseren we jaarlijks in maart en november een aantal online workshops waarin we de meest voorkomende thema’s behandelen. Denk bijvoorbeeld aan verduurzaming, vrijwilligersmanagement en sponsorbeleid. Klik hier voor meer informatie.

Ervaring van vorige deelnemers

Elke sport- en cultuurvereniging heeft haar eigen doelen en ambities. Zo ging kaatsvereniging Cannegieter Balk e.o. aan de slag met het toekomstbestendig maken van de vereniging. En doedelzakband Graham Lowlanders Pipes & Drums uit Leeuwarden had de hulpvraag: 'Hoe kunnen wij zo effectief mogelijk leden werven?'. In onderstaande video’s vertellen deze clubs over hun ervaringen.

“Meer weten?”

Rabo ClubSupport is een initiatief van NOC*NSF, LKCA en Rabobank. Meer informatie vind je op www.raboclubsupport.nl.