Rabo ClubSupport in Friesland

17 februari 2023 9:45

De Friese Rabobanken zijn al jaren verbonden met het verenigingsleven. Verenigingen en stichtingen zijn het cement van onze maatschappij en daarom van groot belang. Met Rabo ClubSupport helpen we hen- samen met onze partners- zelfredzaam en toekomstbestendig te worden.

Verzend het artikel per e-mail
Verenigingsondersteuning Friesland

Programma Rabo ClubSupport Friesland

Met Rabo ClubSupport helpen we sport- en cultuurclubs in Friesland met kennis, netwerk en geld. Dat doen we met de jaarlijkse Stemcampagne en met ondersteuning. Met de Stemcampagne kiezen onze leden welke lokale clubs hun stemmen verdienen. Aan de hand van het aantal stemmen van Rabobankleden ontvangen clubs een financieel steuntje in de rug uit de sponsor-pot van Rabobank. Bijvoorbeeld voor het aanschaffen van muziekinstrumenten of trainingsmaterialen. Met ondersteuning helpen we clubs bij het realiseren van hun ambities, door het delen van onze kennis en ons netwerk. Dit kan door 1-op-1 begeleiding, masterclasses of workshops. Kijk voor meer informatie op www.raboclubsupport.nl of bekijk hieronder de uitlegvideo.

Hieronder vind je het programma van Rabo ClubSupport in Friesland voor de komende periode.

Rabo ClubSupport Stemcampagne 2023

Op 29 mei starten we met inschrijven voor de Rabo ClubSupport Stemcampagne 2023. Klik hier voor meer informatie.

Rabo ClubSupport Ondersteuning - Inspiratieavond op 27 maart 2023

We nodigen alle Friese verenigingen en stichtingen in sport en cultuur van harte uit om aan te sluiten bij de inspiratieavond. Tijdens de inspiratieavond vertellen we alles over welke ondersteuningsmogelijkheden we bieden.

Datum en tijd: 27 maart 2023, 19:30 uur
Locatie: Omnivereniging SF Deinum, It Holt 17
Aanmelden: aanmeldformulier inspiratieavond 27 maart

Aanmelden voor ondersteuning

Heeft jouw vereniging of stichting een hulpvraag, maar zijn jullie niet in de gelegenheid om naar de inspiratieavond te komen? Dien dan online je hulpvraag in. We kijken dan op welke manier we je kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld via 1-op-1 begeleiding, een masterclass of workshop. We bieden hulp bij thema’s als ledenbinding, vrijwilligers werven, sponsoring of verduurzaming. Meld je aan.

Rabo ClubSupport Ondersteuning - Workshops

Veel sport- en cultuurverenigingen hebben te maken met vergelijkbare uitdagingen. Daarom organiseren de Friese Rabobanken vanuit het programma Rabo ClubSupport in het najaar van 2023 een aantal gratis workshops waarin de meest voorkomende thema’s worden behandeld. Meer informatie volgt.

Ervaring van vorige deelnemers

Elke sport- en cultuurvereniging heeft haar eigen doelen en ambities. Zo ging Bowlsvereniging Smallingerland aan de slag met hun ambitie om de bowlssport lokaal op de kaart te zetten en meer jongere leden aan zich te binden. En doedelzakband Graham Lowlanders Pipes & Drums uit Leeuwarden had de hulpvraag:'Hoe kunnen wij zo effectief mogelijk leden werven?'. In onderstaande video’s vertellen deze clubs over hun ervaringen.

Meer weten?

Rabo ClubSupport is een initiatief van NOC*NSF, LKCA en Rabobank. Meer informatie vind je op www.raboclubsupport.nl.