Friese Rabobanken partner van JINC

1 juli 2022 11:38

Ieder kind heeft talent! Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en minder rolmodellen. Daarom strijdt JINC voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Als Friese Rabobanken vinden we het belangrijk dat ieder kind kansen krijgt. Daarom zijn we sinds eind 2021 trotse partner van JINC.

JINC aftrap partnerschap

Op woensdag 29 juni werd, tijdens een bliksemstage in Leeuwarden, extra aandacht besteed aan dit partnerschap. Bianca Akkerman, vestigingsmanager JINC Leeuwarden, overhandigde het officiële partnerschap bordje aan Geertje van Lunzen-Rinzema en Inge Meinen-Pieters van Rabobank. Vervolgens was er oranjekoek en startte de bliksemstage. Negen enthousiaste vmbo-leerlingen volgden een presentatie over het werken bij een bank en stapten in de schoenen van een baliemedewerker door middel van een rollenspel. Een rondleiding door het gebouw volgde en de ochtend werd afgesloten met een gastles over programmeren met de microbit door Rinse Veltman, IT’er bij Rabobank. Ontzettend leuk hoe enthousiast de leerlingen weer vertrokken; ze hadden niet verwacht dat het zo leuk zou worden!

Naast de bliksemstages heeft JINC nog meer prachtige projecten waar we als Friese Rabobank graag aan mee werken. Zo stond Durk Mous, Directeur coöperatieve Rabobank, op 2 juni zijn stoel af in het kader van Baas van Morgen. En op 7 juli doen we mee aan een sollicitatietraining in Leeuwarden.

Meer weten over JINC? Kijk op jinc.nl.