Hoe energiebewust onderneem jij? Laat je 17 oktober inspireren

15 september 2022 11:55

Samen met MKB Westland nodigen wij jullie uit voor een inspirerende middag rondom energiebewust ondernemen. Met de ambitieuze klimaatdoelen, huidige economische ontwikkelingen en hoge energieprijzen een thema dat niet meer op de agenda kan ontbreken.

Verzend het artikel per e-mail
Hoe energiebewust onderneem jij? MKB Westland

We inspireren jullie deze middag niet alleen met kennis en tips over verduurzaming van mobiliteit. De recent opgeleverde locatie Paulina is ook een mooi voorbeeld van energieneutrale bouw. Na een rondleiding op deze locatie vertellen Henry Steenbergen en Weverling Groenproviders ons meer over de (on)mogelijkheden van verduurzaming van bedrijfsmiddelen.

Vanaf 2025 zijn meer dan 40 steden in Nederland emmissievrij

Lever je diensten in Den Haag en Rotterdam? Wees je er van bewust dat je na 2025 alleen nog met een emissievrije bestelbus de stad in komt. Verduurzaming van je wagenpark geeft je niet alleen toegang tot de steden na 2025, maar kan op termijn ook je kosten verlagen en bijdragen aan je marktpositie, omdat klanten steeds vaker kiezen voor bedrijven die ‘groen doen’. Henry Steenbergen (directeur transport en mobiliteit Rabobank) houdt zich bezig met alles wat rijdt, rolt, vaart en vliegt. En wat er precies aan energie in gaat. Steeds vaker is dat stroom. Tijdens deze bijeenkomst gaat hij in op de (on)mogelijkheden van elektrificatie; van bestelbus, kleine vrachtwagen tot bedrijfsmiddelen als graafmachines, shovels en heftrucks. En het belang om de stappen in de juiste volgorde te zetten. Het aanschaffen van het bedrijfsmiddel is namelijk het sluitstuk. Hoe kom je aan de (zo duurzaam mogelijk opgewekte) energie voor je bedrijfsmiddelen? Henry zal ingaan op de combinatie van laden, zonnepanelen en opslag. Zodat je met praktische tips en handvatten de volgende dag de eerste stap kunt zetten. Speciale gast deze bijeenkomst is Weverling Groenproviders uit Monster.

Paulina

Iedereen die het Westland via de A20 binnenkomt heeft het vast al gezien op een prominente zichtlocatie op bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk realiseert Van Mierlo samen met Dael en Schwagermann in opdracht van Van der Hout Vastgoed het multi-tenant kantoorgebouw. Paulina is een energieneutraal kantoorgebouw van 4.000 m2. En sluit daarom naadloos aan bij het onderwerp duurzaamheid dat vandaag op de agenda staat. Nog voor de officiële opening mogen wij onze bijeenkomst hier houden en wordt ons een rondleiding door het pand aangeboden. Het gebouw bestaat uit twee delen, die met elkaar worden verbonden middels een prachtig atrium. Dit wordt een dynamische plek waar bedrijven en mensen willen samenkomen en werken. Het geheel is opgetrokken uit glas en kent bijzondere details die dit ontwerp uniek maken.

Programma

Programma 17 oktober

15.30 uur – Inloop

15.45 uur – Start rondleiding

16.30 uur – Start programma

17.15 uur – Netwerkborrel

18.00 uur – Einde bijeenkomst

Locatie: Honderdland 1034 – 1036 in Maasdijk

Heb je interesse? Meld je dan hier aan.