Sluit je aan bij de ledenraad Groene Hart Noord

28 november 2023 14:41

De coöperatieve Rabobank zoekt ledenraadsleden met een mening. Wil je samen met ons jouw leefomgeving en de regio sterker en toekomstbestendiger maken? Dan is de ledenraad echt iets voor jou!

Werving ledenraadsleden

Stel je eens voor …..

Samen met leden bouw je aan de coöperatie van de toekomst, in een bank die midden in de samenleving staat. Jij als ledenraadslid maakt je sterk voor het belang van leden in jouw leefomgeving en daarmee de 1,9 miljoen leden van de Rabobank!

Je signaleert ontwikkelingen in jouw leefomgeving en zet deze op de agenda! Vanuit jouw kennis en brede netwerk lever je een waardevolle bijdrage aan één of meer maatschappelijke thema’s die actueel zijn in je leefomgeving. Dit doe je door initiatieven te ondersteunen op lokaal of kringniveau, partijen met elkaar in verbinding te brengen en een kritische sparringpartner te zijn voor de lokale raad van commissarissen en directie.

Jij maakt het verschil door als ledenraadslid een beweging op gang te krijgen, als individu maar ook als collectief. Met als doel om van betekenis te zijn voor leden en klanten met een sterke basis dienstverlening welke ook maatschappelijke relevantie biedt. Stel je eens voor.... Growing a better world together.

Wat doe je als ledenraadslid?

Je vertegenwoordigt de belangen van de leden van Rabobank. Hoe doe je dit?

  Je hebt zeggenschap, geeft advies en oefent invloed uit. Verder ga je aan de slag met een maatschappelijke uitdaging van jouw keuze waar Rabobank zich sterk voor maakt: Financieel Gezond Leven, Duurzaam Wonen, Duurzaam Ondernemen, Energietransitie of Banking4Food. Deelname aan lokale commissies en regionale adviesraden voor nóg meer betrokkenheid en impact.

Je krijgt de ruimte om je eigen focus en activiteiten te kiezen waarbij je jouw kwaliteiten optimaal kan inzetten.

Wat bieden we jou?

In ruil voor jouw tijd, kennis en netwerk bieden we je zeven redenen om lid te worden van onze ledenraad:

 1. Gesprekspartner van de directie om de dienstverlening te verbeteren.
 2. Verbetering van je eigen leefomgeving en maatschappelijke betrokkenheid.
 3. Deelname aan interessante en leerzame bijeenkomsten met actieve brainstorm- & dialoogsessies.
 4. Eigen ontwikkeling via opleidingen, kennismodules, thema-werkgroepen, commissies en adviesraden.
 5. Toegang tot een nieuw, omvangrijk netwerk van ledenraadsleden, ambassadeurs en vertegenwoordigers van Rabobank, zowel lokaal als in de regio.
 6. Nieuwe kennis over Rabobank, de coöperatieve werkwijze en het gedachtegoed, bancaire diensten en onze dienstverlening.
 7. Een vergoeding van €1.500 per jaar inclusief reis- en onkosten.

Profiel

Voor meerdere ledenraadsvacatures zoeken we leden met kennis van, passie voor, netwerk in en inspiratie op een of meerdere van de volgende thema’s:

  Duurzaam Wonen: Meer duurzame woningen en toegang tot de woningmarkt voor woningzoekenden. Energietransitie: Versnellen via investeren in duurzame projecten, de overstap op hernieuwbare energiebronnen en energiereductie. Banking4Food: Helpen bij uitdagingen en kansen op weg naar een toekomstbestendige food- & agrarische sector. Duurzaam Ondernemen: Helpen van ondernemers bij uitdagingen en kansen op zowel economisch, ecologisch als sociaal vlak. Financieel Gezond Leven: Praten over geld, inzicht en overzicht, vermogen opbouwen en steunen van maatschappelijke initiatieven.

Je bent in staat om maatschappelijke doelen met commerciële te verbinden door projecten en initiatieven op te starten die écht impact maken binnen de regio. Het is een pré als je kennis en/of contacten hebt die samen met ons de oplossingen voor deze maatschappelijke uitdaging dichterbij brengen.

Wat staat je te wachten?

  Aantal collega-ledenraadsleden: 26 Te vertegenwoordigen leden: 20.387 Aantal vergaderingen: indicatief 8 per jaar. Duur vergaderingen: ±2 uur Voorbereidingstijd: 1-2 uur per keer Overige tijdbesteding: afhankelijk van themagroep, commissie of adviesraad

“Deelname aan de ledenraad is goed voor jou & goed voor de wereld om jou heen!”

Wie zijn wij? En waar richten wij ons op?

Rabobank is een coöperatieve bank met leden in plaats van aandeelhouders. Samen met klanten, leden en partners zetten wij ons al 125 jaar in voor een toekomstbestendige samenleving en grote maatschappelijke uitdagingen. We zijn actief in 38 landen met ruim 43.000 medewerkers. Binnen Nederland zijn er zo’n 84 lokale ‘Rabobank leefgebieden’ met een eigen directeur, ledenraad en raad van commissarissen. De ledenraadsleden worden gekozen door de andere leden. Om van elkaar te leren en meer impact te creëren zijn de leefgebieden verenigd in 14 regionale kringen. Rabobank Groene Hart Noord maakt deel uit van kring Leiden-Haaglanden, samen met vijf andere Rabobanken.

Laten we kennismaken!

Heb jij de coöperatieve mentaliteit waar we naar op zoek zijn en is je interesse gewekt? Geef dit dan door via dit formulier. De werkgroep binnen de ledenraad die zich bezighoudt met de werving en selectie neemt vervolgens contact met je op voor een oriënterend kennismakingsgesprek en vertelt je meer over de rol van ledenraadslid.

Handig om te weten

  Liever eerst meer informatie over de ledenraad? Stuur een mail naar Communicatie.LH@rabobank.nl. Uiteraard ben je klant en lid bij de Rabobank en woonachtig in het werkgebied! Jouw privacy is belangrijk voor ons. Mocht je hier meer over willen weten, klik dan op deze link. Ken je iemand in jouw netwerk die deze rol past? Deel dit dan met haar/hem.