Vacature! Word jij lid van onze raad van commissarissen?

15 april 2024 11:29

Friese Rabobanken

Rabobank

Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland zoekt een lid voor haar RvC

Als coöperatieve bank streeft Rabobank ernaar om de ambities van leden en klanten te verwezenlijken. Daarvoor is het belangrijk dat elke lokale bank een deskundig toezichthouder en klankbord heeft in de vorm van een raad van commissarissen (RvC). De RvC bestaat uit leden uit onze omgeving die gevraagd en ongevraagd advies geven aan onze directie, toezicht houden op ons beleid en de ledeninvloed waarborgen.

Organisatie

Rabobank in Friesland bestaat uit vier lokale leefgebieden: Drachten Noordoost Friesland, Leeuwarden-Noordwest Friesland, Sneek-ZuidwestFriesland en Heerenveen-Zuidoost Friesland. Elk van deze vier leefgebieden kent haar eigen ledenraad en haar eigen raad van commissarissen en heeft haar eigen coöperatieve directeur die voor dat leefgebied boegbeeld is. Binnen kring Friesland wordt intensief en vooruitstrevend samengewerkt door de vier afzonderlijke RvC’s. De bank bestaat uit medewerkers die denken in kansen, trots uitstralen en met veel plezier samen werken in een resultaatgerichte cultuur; Grutsk & Wille zit in ons dna. Wij houden van hardwerkende, ondernemende mensen met een echte teamspirit die elkaar feedback geven om er beter van te worden. We geven elkaar de ruimte en inspireren elkaar om - ook samen met klanten en leden - nieuwe ideeën (door) te ontwikkelen.

Rabobank

Profiel

Voor het leefgebied Sneek-ZuidwestFriesland zijn wij per juli 2024 op zoek naar een betrokken commissaris met een onafhankelijke en positief-kritische grondhouding. De commissaris die wij zoeken beschikt over een hbo/universitair denk- en werkniveau en is woonachtig en/of werkzaam in het leefgebied Sneek-ZuidwestFriesland. Onze nieuwe commissaris is maatschappelijk betrokken, draagt de coöperatie een warm hart toe en kan goed anticiperen op een sterk veranderende samenleving en organisatie. Voor de directie ben je als commissaris graag een klankbord en vanzelfsprekend vervul je de ambassadeursrol met veel plezier. Als persoon ben je verbindend, sensitief en heb je affiniteit met (één van) de maatschappelijke thema’s Financieel Gezond Leven, Duurzaam Wonen, Duurzaam Ondernemen, Banking4Food of de Energietransitie.

Maatschappelijke thema's

Vanuit onze coöperatieve mentaliteit werken we samen aan oplossingen waar iedereen beter van wordt. Goed voor onze klanten, de samenleving én de wereld om ons heen. We denken en helpen mee vanuit onze kennis van zaken. Dichtbij en digitaal. We benutten ons netwerk zodat we van elkaar kunnen leren en elkaar beter maken. En we blijven ons financiële aanbod ontwikkelen zodat we daarmee oplossingen voor de uitdagingen van nu kunnen financieren. Waar deze te groot zijn om alleen aan te pakken, slaan we de handen ineen met klanten, partners, overheden en andere partijen. Want we geloven in de verbinding tussen overheid, samenleving en het bedrijfsleven om samen maatschappelijke thema’s aan te pakken. Samen met ruim 380 medewerkers, zo’n 120 ledenraadsleden en 12 commissarissen zet Rabobank in Friesland vol in op deze transities. Dat noemen wij Coöperatief Bankieren: het realiseren van nieuwe commerciële groei, gekoppeld aan de vijf coöperatieve thema’s van de bank.

Praktisch

Het spreekt voor zich dat je woont en/of werkt in het leefgebied Sneek-ZuidwestFriesland. Qua deskundigheid zijn we op zoek naar mensen met een achtergrond binnen de sector Horeca/Toerisme aangezien deze discipline ontbreekt binnen de kringbrede samenstelling van commissarissen.

Meer informatie

Heb je interesse in de beschikbare positie? Bekijk de volledige profielschets hier.

Voor meer informatie over de vacatures kun je contact opnemen met Peter Jonker, commissaris/voorzitter van leefgebied Sneek-ZuidwestFriesland via onderstaand e-mailadres of telefonisch via: 06 19 28 82 13.

Solliciteren

Heb je interesse om te solliciteren, stuur dan vóór 1 mei jouw cv en korte motivatie naar directie.kring.frl@rabobank.nl. De gesprekken zullen naar verwachting plaatsvinden op donderdag 2 mei en maandag 6 mei in Sneek of Heerenveen.