Coöperatiefonds keert € 8.250 uit

17 februari 2021 16:25

De werkgroep Coöperatief Dividend van Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland kent in het eerste kwartaal van 2022 aan 7 projecten in de regio een totale bijdrage van € 8.250 toe. Deze werkgroep Coöpeatief Dividend bestaat uit ledenraadsleden.

Coöperatiefonds keert € 56.250 uit

Het Coöperatiefonds

Het Coöperatiefonds wordt jaarlijks gevuld met een deel van de winst. Wij noemen dat Coöperatief Dividend. De bank steunt daarmee activiteiten en projecten die gericht zijn op het verbeteren van de maatschappelijke en economische omgeving. Denk bijvoorbeeld aan projecten als het verduurzamen van een buurthuis, de aanleg van een moes- of pluktuin of het stimuleren van biodiversiteit in een dorp of buurt. Samen met de vele vrijwilligers die uiteenlopende projecten realiseren biedt de Rabobank met een financiële bijdrage nét dat stukje extra.

In 2022 keert het Rabobank Coöperatiefonds vier keer uit. De volgende deadline voor het indienen van aanvragen is 1 juni. Voor meer informatie en de voorwaarden ga naar www.rabobank.nl/sneek-zuidwestfriesland .

Overzicht toezeggingen

Chr. Muziekvereniging Crescendo Workum: activiteit t.b.v. het verstreken van de sociale cohesie, € 1.500. Stichting Beweeg en Beleef Lemmer: groene speelomgeving aan de Intang, € 1.250. Kaatsvereniging Exmorra: utbreiding activiteiten als bindende factor, € 1.000. VV Oudehaske: led-verlichting en nieuwe HR-ketel, € 1.000. Stichting Nij Lûd Woudsend: activiteit t.b.v. het verstreken van de sociale cohesie, € 1.000. Toneelvereniging De Twa Doarpen Sibrandabuorren: activiteit t.b.v. het verstreken van de sociale cohesie, € 1.000. Dorpsbelang Sibrandabuorren: realisatie amfitheater, € 1.500.