Workshops Rabo ClubSupport Verenigingsondersteuning

21 april 2022 13:43

Is jouw vereniging klaar voor de toekomst?

Rabo ClubSupport Verenigingsondersteuning

Iedere club heeft eigen doelen en ambities voor de toekomst. Misschien wil je meer vrijwilligers werven, inzetten op verduurzaming van de accommodatie of juist een solide sponsorplan samenstellen. Diverse vraagstukken waar wij je graag bij helpen! Daarom biedt Rabobank met NOC*NSF en LKCA het programma Verenigingsondersteuning aan. Samen gaan we aan de slag om sport- en cultuur clubs toekomstbestendig te maken.

Workshops Verenigingsondersteuning

Een aantal maanden geleden zijn we gestart met workshops voor Verenigingsondersteuning. De workshops Vrijwilligersmanagement, Ledenbinding en Geld Genereren waren populair! Daarom organiseren we ze nog een keer, aangevuld met de workshop Duurzame Accommodatie. Samen met een aantal andere verenigingen informeren en inspireren we jouw club binnen deze thema’s. Hieronder vind je meer informatie over de inhoud, data en locaties van de workshops.

Ledenbinding
Hoe zorg je voor meer leden voor de vereniging en dat leden betrokken blijven bij de club? Het is iets waar veel verenigingen mee worstelen. Alles draait bij het oplossen van deze vraag om het vaststellen van het cadeau dat je je leden als vereniging te bieden hebt. Als je duidelijk voor ogen hebt voor wie de activiteiten van jouw club bedoelt zijn, is het gemakkelijker om aan te sluiten op de wensen van (nieuwe) leden.

Datum: donderdag 9 juni, 19.30 uur tot 21.00 uur
Locatie: online workshop

Geld Genereren
Iedere vereniging heeft behoefte aan inkomsten om toekomstbestendig te worden en te blijven. Maar hoe ga je slim aan de slag met sponsoring of zorg je ervoor dat jouw crowdfundingcampagne een succes wordt?

Datum: maandag 13 juni, 19.30 uur tot 21.00 uur
Locatie: online workshop
Aanmelden kan via deze link.

Vrijwilligersmanagement
Ken jij dat sprookje van die vereniging die meer dan genoeg actieve vrijwilligers heeft? Dat is geen sprookje. Ook jouw vereniging kan vrijwilligers vinden en behouden die plezier hebben in wat ze doen. De grote uitdaging is om te ontdekken hoe je hier als (totale) vereniging concreet invloed op hebt én om dat ook echt te verankeren binnen de vereniging.

Datum: woensdag 15 juni, 19.30 uur tot 21.00 uur
Locatie: online workshop

Duurzame Accommodatie
Waar liggen voor verenigingen mogelijkheden voor verduurzaming van de accommodatie? Hoe kun je energie besparen? Of ga je eigen energie opwekken? Aan bod komen concrete mogelijkheden als groene stroom (elektriciteit, gas), isolatie(materiaal), zonnepanelen, warmtepomp, LED verlichting, groendak, afval scheiden, watergebruik verminderen.

Datum: maandag 20 juni, 19.30 uur tot 21.00 uur
Locatie: online workshop

Aanmelden

Het aanmelden van jouw vereniging kan door op de datum te klikken. Enthousiasmeer vooral ook één collega bestuurder om aan te sluiten. Op die manier wordt de opgedane kennis binnen de vereniging beter geborgd.

Vol geboekt of verhinderd?
Zijn deze workshops al vol of ben je verhinderd op deze data? Stuur dan een e-mail naar rabobank@nocnsf.nl met de volgende gegevens: naam, clubnaam, vestigingsplaats en het thema van de workshops die je bij wilt wonen. We nemen contact met je op zodra er een nieuwe workshop staat gepland.

We zien uit naar jullie komst en naar een inspirerende workshops!