Ben jij onze nieuwe commissaris bij Rabobank Regio Den Haag?

1 december 2022 14:33

Als coöperatieve bank streeft Rabobank ernaar om de ambities van leden en klanten te verwezenlijken. Daarvoor is het belangrijk dat elk leefgebied een deskundige toezichthouder en klankbord heeft in de vorm van een Raad van Commissarissen (RvC).

Verzend het artikel per e-mail
Group of multiethnic business people working together at busy modern office

Wat ga je doen?

Commissarissen treden op als ambassadeur namens Rabobank. Zij weten hun netwerk in te zetten voor de belangen van Rabobank. Als betrokken en actieve Leden van de RvC zorgen zij dat Rabobank bijdraagt aan het versterken van de samenleving en het welzijn van individuen. De Raad zet zich gezamenlijk in voor het lokale leefgebied in krachtige verbinding met elkaar.

Aan welke missie lever je een bijdrage?

Rabobank is een coöperatieve bank met als missie “Growing a better world together”. Als coöperatie hebben wij bij Rabobank Regio Den Haag zo’n 23.000 leden. De leden zijn betrokken klanten. Ongeveer 40 leden vormen met elkaar de lokale Ledenraad en 4 leden vormen de Raad van Commissarissen. Zij kunnen meepraten en meebeslissen over de koers van de bank onder meer over hoe Rabobank van betekenis kan zijn voor de leefomgeving. Samen met klanten, leden en regionale partners zet Rabobank zich in voor de grote maatschappelijke uitdagingen van nu. Daarbij richt Rabobank zich op vijf thema’s: Financieel Gezond Leven, Duurzaam Wonen, Energietransitie, Duurzaam Ondernemen en Banking4Food (duurzame voedseloplossingen).

Rabobank beschikt over een omvangrijk internationaal bankbedrijf. Het internationale bankbedrijf richt zich op internationale zakelijke en agrarische activiteiten en kent een bijzondere focus op de Food & Agri-sector. Binnen Nederland zijn er op dit moment ruim 80 lokale Rabobanken geworteld in een eigen werkgebied via een eigen coöperatief directeur, eigen Ledenraad en een eigen RvC.

De Leden van de RvC worden benoemd door de Ledenraad. De RvC is onder andere gedeeld werkgever voor de directeur van het lokale leefgebied. De Ledenraad en de RvC hebben een grote mate van zelfstandigheid om gezamenlijk lokaal invulling te geven aan de maatschappelijke thema’s, met als doel om de lokale omgeving te verbeteren. Deze lokale leefgebieden zijn ingedeeld in 14 regio's. Rabobank Leiden-Haaglanden bestaat uit zes lokale Rabobanken: Westland, Zuid-Holland Midden, Regio Den Haag, Bollenstreek, Groene Hart Noord en Leiden-Katwijk. Als RvC lid houd je toezicht zowel op lokaal niveau als op kringniveau, bijvoorbeeld doordat één van de Leden van de RvC zitting heeft in de kringraad.

Wie ben jij?

Wij zijn op zoek naar een betrokken commissaris met een onafhankelijke en positief-kritische grondhouding. De Commissaris die wij zoeken:

· beschikt over een hbo/universitair denk- en werkniveau

· is woonachtig en/of werkzaam binnen het werkgebied van de bank

· is maatschappelijk betrokken en heeft een breed netwerk

· is een mensgerichte teamplayer die de Rabobank als coöperatie een warm hart toedraagt

· kan anticiperen op een sterk veranderende samenleving en organisatie

· heeft affiniteit met de 5 thema's en is ondernemer of ondernemend ingesteld

Voor de directie ben je een klankbord en vanzelfsprekend vervul je de ambassadeursrol met veel plezier. Als persoon ben je verbindend, sensitief en heb je affiniteit met het coöperatieve karakter van de bank. Je bent onafhankelijk in je oordeelsvorming en hebt een helicopterview.

Het is van belang dat de RvC een afspiegeling is van de leden in het leefgebied van Rabobank Regio Den Haag, bestaande uit de gemeenten Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten, Wassenaar, Zoetermeer en Benthuizen.

Diversiteit in de samenstelling is een belangrijk aspect in het proces.

Wat biedt Rabobank jou?

De commissaris verbreedt zijn eigen kennis en ontwikkelt zich door samen te werken met stakeholders uit het netwerk van Rabobank, deskundige medewerkers van Rabobank en door gebruik te maken van de opleidingsmogelijkheden op gebied van kennis en competenties.

De RvC leden krijgen een passende vergoeding.

Geïnteresseerd?

Mail ons als je interesse hebt in deze functie of als je meer wilt weten over Rabobank Regio Den Haag en de rol als RvC lid. Je ontvangt daarna de profielschets. Wij ontvangen graag jouw cv en motivatie uiterlijk 4 januari 2023. De selectiecommissie zal vervolgens een keuze maken uit de reacties voor een gesprek met de huidige RvC leden en een vertegenwoordiging van de Ledenraad. De eerste gespreksronde is 17 januari 2023. De tweede gespreksronde is 8 februari 2023.

Namens de selectiecommissie:
Pascal Stoop, commissaris Rabobank Regio Den Haag
Robert de Jong, commissaris Rabobank Regio Den Haag