Rabobank helpt TracXon B.V. met opstartfase

5 juni 2023 15:10

Erg trots zijn wij om te kunnen melden dat TracXon aanspraak heeft mogen maken op de Rabo Innovatielening, een financiering voor startups & scale-ups gericht op innovatie en ontwikkeling.

TracXon B.V. is gespecialiseerd in de productie van applicaties van hoge kwaliteit voor gezondheidszorg, automotive en consumentenelektronica. TracXon creëert elektronica door metaaldeeltjes op een (rubber) folie te printen. Het printen op folie heeft als voordeel dat de elektronica flexibel en rekbaar is, waardoor het bijvoorbeeld ook in kleding en op de huid toegepast kan worden. De geprinte folies worden onder andere gebruikt in de medische wereld om diverse medische processen te monitoren.

Corne Rentrop, Chief Technology Officer van TracXon

''TracXon is een spin-off van het TNO Holst Centre. Bij TNO is jaren onderzoek gedaan naar het printen van elektronica. Vanuit TNO is de onderzoeksfase opgestart en inmiddels zijn we zo ver met het onderzoek dat we daadwerkelijk kunnen gaan produceren. Dit doen we niet meer onder de naam van TNO maar onder het bedrijf TracXon, dat opgericht is in januari 2022.

Heel blij waren we met de Rabo Innovatie Lening. De lening is gebruikt in de opstartfase van TracXon. Zo hebben we machines aangeschaft en personeel aangenomen. In dezelfde periode heeft de Brabantse ontwikkelingsmaatschappij, BSF en Innovation Industries ook een bijdrage geleverd aan ons bedrijf. Ondertussen zit de tweede financieringsronde er aan te komen. We maken flinke stappen! Wat ons uniek maakt, is dat we zowel de elektronica componenten integreren én dat we die elektronica circuits zelf printen op de folie. We leveren snel, hoogwaardige bedrukte elektronische producten.''

Michel Ziekman, Startup & Scale-up Banker

‘’De technologie die TracXon levert, heeft een baanbrekende impact op de printbare elektronica. En de snelle opzet van een fabriek in Eindhoven geeft vertrouwen in een voortvarende aanpak van de businesscase.’’

Over het Rabobank Startup & Scale-up Team

Startups en Scale-ups zijn door hun innovatiekracht vernieuwers van de economie, dragen in een belangrijke mate bij aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen en zijn een belangrijke motor voor de groei van de economie en werkgelegenheid in Nederland. Het Startup & Scale-up team van Rabobank helpt ondernemers die geloven in deze zelfde missie duurzaam te groeien door het openstellen van (internationaal) netwerk, kennis en financiering. Kijk voor meer informatie op rabobank.nl/startup-scaleup of neem contact op met Michel via michel.ziekman@rabobank.nl of +31 6 25512015.