In totaal €125.000 verdeeld over 14 duurzame projecten in Vallei en Rijn

6 februari 2024 19:19

Omdat we als Rabobank 125 jaar bestaan, zetten we ons extra in voor Vallei en Rijn. Met een eenmalige extra bijdrage van €125.000 ondersteunen we 14 duurzame projecten en initiatieven die onze regio versterken. Met de Rabo coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage geven we in regio Gelderland-Zuid maar liefst €625.000 terug aan de samenleving. Op landelijke schaal is dat in totaal €9,75 miljoen! De afgelopen periode hebben we opgeroepen op om maatschappelijke projecten en initiatieven hiervoor aan te melden. Met succes: 14 projecten uit Vallei en Rijn ontvangen een bijdrage.

CDB Vallei en Rijn LBS 2

Impactvolle aanvragen

Cris van Arkelen, directeur Bedrijven: “Samen met onze collega’s, leden en klanten hebben we actief gezocht naar lokale initiatieven en projecten die financiële ondersteuning nodig hadden. De reacties vanuit onze leden en de regio waren overweldigend. Ook de variatie in de aanvragen was mooi om te zien. Uiteindelijk hebben we gekozen om een bijdrage te geven aan 14 fantastische initiatieven die een flinke impuls geven aan een duurzamere regio”.

De volgende projecten ontvangen een bijdrage:

OrganisatieBedragNaam project
Stichting Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 Wageningen€12.500,-Wageningen drinkt duurzaam
Gebiedscoöperatie Het Binnenveld€12.500,-Verzoek tot ondersteuning haalbaarheidsonderzoek mestvergisters en groengas
Missie0318€ 7.500,-De bouw van een veldschuur voor de stadsakkers
Stichting Netwerk voor Jou€12.500,-Get up & Enjoy
Stichting Veenendaal4Fair€ 5.000,-HUP Veenendaal - een duurzaam online platform voor jongeren
Stichting Present Ede/Wageningen€12.500,-Sociaal Tuinieren
Stichting DPE in uitvoering€ 7.500,-MoneyFit
Coöperatie Van Onze Grond€ 5.000,-Van Onze Grond in de Foodvalley: Het aangaan van een samenwerkingsverband tussen producenten en afnemers
Stichting Afvalcollectief Wageningen€ 5.000,-Opschaling afvalcollectief Wageningen
Stichting Netwerk Dien je Stad€10.000,-Duurzaam vervoersmiddel voor jongeren vrijwilligerswerk
Coöperatie Binnenveldse Hooilanden€10.000,-Bokashi project
Stichting Nederlandse Schuldhulproute€ 7.500,-Geldfit Lokaal
Christelijk Lyceum Veenendaal€ 5.000,-Expeditie CLV
VMHC Spitsbergen€12.500,-Verduurzaming clubgebouw

Duurzamere toekomst

Tijdens de cheque-overhandiging vertelden bestuursleden van de organisaties aan elkaar waar de bijdrage naartoe gaat. Het zijn bijzondere verhalen waaruit blijkt dat elk initiatief op een eigen unieke manier bijdraagt aan de verduurzaming van onze samenleving. Samen maken we impact en bouwen we aan een duurzamere toekomst. Een mooi cadeau van de coöperatieve Rabobank aan de samenleving!

Rabo Coöperatief Stimuleringsfonds

Rabo Coöperatief Stimuleringsfonds Daarnaast steunen we met ons Rabo Coöperatief Stimuleringsfonds projecten die een impuls geven aan het versterken van de lokale leefomgeving. In 2023 was er maar liefst €75.000 beschikbaar en hebben we bijdragen toegekend aan 19 lokale projecten.

Ook in 2024 investeert Rabobank in lokale projecten. Dat doen we via het Rabo Coöperatief Stimuleringsfonds. Ledenraadsleden van Rabobank Vallei en Rijn beoordelen drie keer per jaar de projectaanvragen. Verdient jouw project ook een bijdrage? Bekijk de voorwaarden en doe de aanvraag op rabo.nl/gz/stimuleringsfonds. Wellicht sta jij dit jaar ook met een cheque in je handen voor jouw lokale vereniging of stichting!

Meer lezen over hoe Rabobank bijdraagt? Kijk op rabobank.nl/impact

Daarnaast dragen we verenigingen een warm hart toe en ondersteunen we ze door Rabo ClubSupport.
Kijk op Rabo ClubSupport voor meer informatie.

125 jaar Rabobank

Met onze klanten, leden en partners zetten we ons al 125 jaar in voor een toekomstbestendige samenleving en gaan we grote maatschappelijke uitdagingen aan. Impact maken doe je immers samen.

Infographic VR