Impact maken doe je samen!

7 februari 2024 15:38

Verschillende duurzame en impactvolle initiatieven zetten zich in om de samenleving te versterken. In Almere ondersteunt de coöperatieve Rabobank hen met een duurzaamheids bijdrage van in totaal €125.000,- ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van Rabobank. Uit de vele aanvragen zijn de volgende initiatieven ondersteund.

Energiecoöperatie Zuiderlicht

Energiecoöperaties spelen een belangrijke rol bij het versnellen van de energietransitie en zetten zich in voor het lokaal opwekken van duurzame energie. Samen met andere energiecoöperaties in de Metropoolregio Amsterdam gaan zij collectieve en coöperatieve zonnedaken aanjagen wat huishoudens kan helpen hun energierekening te verlagen.

LTV Almere

Een zonnige toekomst voor de tennisvereniging in Almere. De vereniging bestaat sinds 1977 en is op weg naar een duurzamer bestaan. Naast het investeren in duurzame ledverlichting wil de vereniging ook 62 zonnepanelen aanschaffen om energie op te wekken.

Humanitas Almere

De vrijwilligers zijn er altijd voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. ‘Financiële coaching Humanitas - Get a Grip’ is één van hun projecten om armoede onder jongeren en hun ouders te bestrijden. Door hen nancieel redzamer te maken kunnen ze de spiraal van ‘overerfbare’ armoede doorbreken. Humanitas ondersteunt jongeren preventief en biedt ouders een financieel maatje.

Stichting Almeers Jeugd Symfonie Orkest

De stichting AJSO wil het platform zijn voor de symfonische muziek in Almere, speciaal gericht op de muzikale ontwikkeling van kinderen. Door middel van spel, masterclasses en concerten willen zij de jonge mensen stimuleren in het uitvoeren van symfonische (klassieke) muziek. Om dit mogelijk te maken heeft de stichting een instrumentenfonds, zodat de financiële drempel laag gehouden kan worden en iedereen kennis kan maken met muziek.

Stichting Stad & Natuur Almere

Natuurlijk dichterbij! Hiermee wil de stichting schooltuinen introduceren op minimaal 20 scholen in Almere. Waar komt een tomaat vandaan, hoe zit de voedselketen in elkaar en is gezond voedsel echt lekker? Kinderen komen al van jongs af aan met deze onderwerpen in aanraking en ervaren zo het gehele proces; van bol tot bloei.

Stichting Wensjes Almere

Weet jij de eerste keer nog dat je op school mocht trakteren? Iets wat voor velen zo normaal lijkt, is dat niet voor iedereen het geval. De stichting biedt kinderen uit armoedegezinnen een zorgeloze verjaardag zodat deze kinderen bijvoorbeeld ook kunnen trakteren op school.


Samen maken we impact & bouwen we aan een duurzame toekomst!