Rabo ClubSupport, stemcampagne

Voor verenigingen die een financieel steuntje in de rug nodig hebben is er de stemcampagne Rabo ClubSupport. Als coöperatieve bank investeert Rabobank elk jaar een deel van de winst in lokale maatschappelijke stichtingen en verenigingen, zodat ze kunnen blijven doen wat ze doen: ons land beter maken, buurt voor buurt. De leden van Rabobank hebben inspraak in de verdeling van een gedeelte van de winst van de bank. Door het uitbrengen van hun stem op deelnemende clubs bepalen zij de uitslag. Hoe meer stemmen, des te hoger de bijdrage voor de vereniging of stichting.

Goed voor de club & geweldig voor de buurt.

Rabo ClubSupport, Rabo Verenigingsondersteuning

De coöperatieve Rabobank gelooft in het belang en de kracht van verenigingen en ziet hen als het cement van onze samenleving. De verenigingen en stichtingen verbinden mensen uit alle lagen en leeftijden met elkaar en dragen hiermee bij aan een meer tolerante samenleving en aan meer sociale cohesie. Rabobank focust op het opbouwen van partnerships tussen onze bank en de plaatselijke verenigingen en stichtingen op het gebied van sport en cultuur. Wij ondersteunen verenigingen en stichtingen met ambitie. Niet vanaf de zijlijn, maar samen met hen en in co-creatie. Omdat zij van ongekend belang zijn voor de toekomst. Rabobank ondersteunt met kennis en mankracht om verenigingen en stichtingen echt sterker te maken aan de hand van vijf thema's: bestuur, financiën, verduurzaming, gezondheid en maatschappelijke betrokkenheid. Dit doen wij samen met koepels uit de sport- en cultuursector, NOC*NSF, Kunstbende en Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) in de vorm van workshops, masterclasses en één-op-één begeleiding.

Basketbalvereniging Derba, Handbalvereniging SV Gratdijk, Stichting Purmerends Museum, Tennisvereniging Ilpendam, Waterlandse Hockeyclub, Handbalvereniging Vido, Stedelijk Orkest Purmerend, Rugbyclub Waterland en het Cultuurhuis Wherelant hebben deze vorm van onze verenigingsondersteuning ervaren.

Coöperatiefonds

Jaarlijks wordt een deel van de winst gereserveerd voor aanvragen uit de regio die bijdragen aan lokale maatschappelijke, sociale en culturele projecten. Een afvaardiging van de ledenraad beoordeelt elk kwartaal de aanvragen. Heb je een mooi project, maar niet de middelen? Dan kun je een aanvraag indienen voor een donatie uit ons Coöperatiefonds. Het gaat om bijdragen in kennis, netwerk en/of geld aan projecten die vallen binnen onze maatschappelijke thema’s. Onze focus ligt op de hieronder genoemde thema’s: