Sponsoring en donaties

Samen bereik je meer dan alleen. Met sponsoring en donaties versterkt de Rabobank de lokale samenleving.

Sponsoring

Rabobank Zuid-Holland Midden draagt de lokale verenigingen en stichtingen een warm hart toe. Als coöperatieve bank geven we dan ook ieder jaar een deel van onze winst aan deze verenigingen en stichtingen. Dit doen wij via RaboClubSupport, het Coöperatiefonds en het Innovatiefonds.

Rabo ClubSupport

Rabobank gelooft in de kracht van clubs en verenigingen. Daarom investeren wij een deel van onze winst in clubs en verenigingen door het hele land. Dit jaar start de inschrijfperiode voor Rabo ClubSupport na de zomerperiode.

Tijdens deze campagne mogen leden van Rabobank Zuid-Holland Midden hun stem uitbrengen op verenigingen of stichtingen die zij een warm hart toedragen. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting uitgebracht worden, des te meer geld deze vereniging of stichting krijgt. Ben jij (naast dat je klant bent) al lid van de Rabobank?

Meer informatie over het lidmaatschap?

Donaties

We geven een deel van onze winst terug aan de samenleving. Rabobank doneert vanuit de volgende fondsen:

 • Coöperatiefonds
 • Innovatiefonds

Coöperatiefonds

Het Coöperatiefonds doneert aan projecten die het culturele en maatschappelijke leven in het werkgebied van Rabobank Zuid-Holland Midden verbeteren. Bij donaties is geen tegenprestatie nodig.

Innovatiefonds

Wil je een aanvraag indienen voor het Innovatiefonds? Neem dan minimaal 6 weken voorafgaand aan de bijeenkomst van de themagroep Innovatiefonds contact op met ons directiesecretariaat. Dit kan via telefoonnummer (015) 275 00 00. Je wordt dan in contact gebracht met een accountmanager Bedrijven die je verder helpt met jouw aanvraag.

Voor meer informatie verwijzen wij je door naar de criteria en het reglement van het Innovatiefonds die je hieronder aantreft.

Voorwaarden Innovatiefonds

Om voor een donatie in aanmerking te komen gelden de volgende criteria:

 • Innovatief vermogen
  Het product, concept, proces, procedé of dienst biedt een noviteit op maatschappelijk, economisch, technisch en/of ecologisch gebied en heeft zich in de markt nog niet technisch en/of commercieel bewezen. De bijdrage uit het Innovatiefonds is daadwerkelijk bestemd om bij te dragen aan de realisatie van het idee.
 • Lokale samenleving
  Het product of dienst komt ten goede aan de lokale samenleving in het werkgebied van Rabobank Zuid-Holland Midden. Daarbij is in het bijzonder te denken aan de vitaliteit, de kwaliteit en de duurzaamheid van de leefomgeving.
 • Klantfocus
  Het product, concept, proces, procedé of dienst levert in grote mate toegevoegde waarde aan de markt/consument. Er is vraag naar.
 • Rentabiliteitsverwachting
  Het product, concept, proces, procedé of dienst zal binnen een reële termijn (3 jaar) economisch kostendekkend of winstgevend realiseerbaar zijn.
 • Zelfredzaamheid
  Er is voldoende potentie bij de aanvrager aanwezig om zelf hulpbronnen aan te boren (zoals kapitaal, arbeid, kennis) om tot verwezenlijking van de ondernemingsdoelstellingen te komen.

Service & contact

Klantenservice

Heb je een vraag? Vind het antwoord op onze online klantenservice.

Geen antwoord gevonden? Chat onderaan de pagina met onze virtuele assistent.

Particulieren

Bedrijven

Ma-vr: 8.00-18.00 uur
Za: 9.00-17.30 uur


Service & contact

Klantenservice

Heb je een vraag? Vind het antwoord op onze online klantenservice.

Geen antwoord gevonden? Chat onderaan de pagina met onze virtuele assistent.

Bellen

Particulieren

Bedrijven

Ma-vr: 8.00-18.00 uur
Za: 9.00-17.30 uur