Sponsoring en donaties

Samen bereik je meer dan alleen. Met sponsoring en donaties versterkt de Rabobank de lokale samenleving.

Sponsoring

Rabobank Zuid-Holland Midden sponsort lokale verenigingen en stichtingen op het gebied van sport, cultuur en maatschappij. In ruil daarvoor helpen deze partijen mee bij het vergroten van onze naamsbekendheid. Op Rabo Versterkt kunt u zien welke partijen wij ondersteunen in uw omgeving.

Bezoek Rabo Versterkt

Sponsorfietstocht

Met de Rabobank Sponsorfietstocht verdienen deelnemers op een sportieve manier geld voor hun favoriete vereniging. De Sponsorfietstocht staat elk jaar in september op het programma.

Meer informatie over de Rabo Sponsorfietstocht

Donaties

We geven een deel van onze winst terug aan de samenleving. Rabobank doneert vanuit de volgende fondsen:

 • Coöperatiefonds
 • Innovatiefonds
 • Rabobank Foundation

Coöperatiefonds

Het Coöperatiefonds doneert aan projecten die het culturele en maatschappelijke leven in het werkgebied van Rabobank Zuid-Holland Midden verbeteren. Bij donaties is geen tegenprestatie nodig.

Innovatiefonds

Wij moedigen vernieuwende initiatieven in onze regio aan via het Innovatiefonds. Een bijdrage uit dit fonds helpt duurzame ondernemers bij het waarmaken van hun dromen. De themagroep Innovatiefonds bepaalt welke projecten een donatie ontvangen. Deze groep bestaat uit leden van de ledenraad en ervaren ondernemers.

Aanvragen

Wilt u een aanvraag indienen voor het Innovatiefonds? Neemt u dan, minimaal 6 weken voorafgaand aan de bijeenkomst van de themagroep Innovatiefonds, contact op met ons directiesecretariaat via telefoonnummer (015) 275 06 80 of mail naar directie.zhmidden@rabobank.nl. U wordt dan in contact gebracht met een accountmanager Bedrijven die u verder helpt met uw aanvraag. De themagroep Innovatiefonds vergadert in 2017 op de volgende dagen:

 • Dinsdag 7 februari 2017
 • Dinsdag 2 mei 2017
 • Dinsdag 12 september 2017
 • Dinsdag 12 december 2017

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de criteria en het reglement van het Innovatiefonds die u hieronder aantreft.

Voorwaarden Innovatiefonds

Om voor een donatie in aanmerking te komen gelden de volgende criteria:

 • Innovatief vermogen. Het product, concept, proces, procedé of dienst biedt een noviteit op maatschappelijk, economisch, technisch en/of ecologisch gebied en heeft zich in de markt nog niet technisch en/of commercieel bewezen. De bijdrage uit het Innovatiefonds is daadwerkelijk bestemd om bij te dragen aan de realisatie van het idee.
 • Lokale samenleving Het product of dienst komt ten goede aan de lokale samenleving in het werkgebied van Rabobank Zuid-Holland Midden. Daarbij is in het bijzonder te denken aan de vitaliteit, de kwaliteit en de duurzaamheid van de leefomgeving.
 • Klantfocus Het product, concept, proces, procedé of dienst levert in grote mate toegevoegde waarde aan de markt/consument. Er is vraag naar.
 • Rentabiliteitsverwachting Het product, concept, proces, procedé of dienst zal binnen een reële termijn (3 jaar) economisch kostendekkend of winstgevend realiseerbaar zijn.
 • Zelfredzaamheid Er is voldoende potentie bij de aanvrager aanwezig om zelf hulpbronnen aan te boren (zoals kapitaal, arbeid, kennis) om tot verwezenlijking van de ondernemingsdoelstellingen te komen.

Rabobank Foundation

Rabobank Zuid-Holland Midden investeert via de Rabobank Foundation in buitenlandse projecten die maatschappelijke en economische deelname bevorderen. Op dit moment ondersteunt onze bank het project van de Koperasi Kredit Lentera Usaha in Mangunsari, Centraal Java.

Meer over Rabobank Foundation

Contact

24 uur per dag bereikbaar via telefoon en chat.


Particulieren


Bedrijven