Flexibele financiering geïntroduceerd voor bol.com-partners

16 maart 2021 10:07

Ondernemers die verkopen via bol.com kunnen nu profiteren van een nieuwe flexibele financiering. Hierbij is de maandelijkse aflossing gebaseerd op je omzet via bol.com. Deze nieuwe financieringsoplossing is beschikbaar voor zakelijke klanten van Rabobank, ING en ABN AMRO.

Bol.com partnershop

Maandbedrag beweegt mee met je omzet via bol.com

Je betaalt de lening binnen 3 tot 12 maanden af. Het maandbedrag wordt bepaald op basis van je maandelijkse omzet via bol.com. In maanden met een hoge omzet los je meer af, terwijl je in maanden met een lagere omzet juist minder aflost. Een flexibele financiering dus, waarmee retailers hun doelen veilig en snel kunnen realiseren.

Zo werkt het

Heb jij een omzet van minimaal € 30.000 via bol.com en zoek je een financiering van € 5.000 tot € 250.000? Dan kun je in aanmerking komen voor deze lening. Regel je aanvraag in deze vier stappen:

  1. Vul enkele gegevens over je bedrijf en je gewenste leenbedrag. Vervolgens maak je een koppeling met je bol.com-verkoopgegevens. Ook geef je toestemming om je transactiegegevens van je relevante bankrekeningen te delen. Tot slot deel je enkele financiële gegevens uit je meest recente definitieve jaarcijfers.
  2. Bekijk het indicatieve aanbod. Hierin staan het bedrag waarvoor je in aanmerking, de rente en afsluitkosten, de looptijd, de minimale aflossing en voorwaarden.
  3. Wil je een definitief aanbod ontvangen? Verstuur de aanvraag. We nemen vervolgens binnen 1 werkdag contact met je op om een videogesprek in te plannen. In het videogesprek bespreek je de aanvraag en kun je al je vragen stellen.
  4. Als alles in orde is, wordt de lening binnen 4 werkdagen op je rekening gestort.
  5. Je betaalt de lening binnen 3 tot 12 maanden af. De aflossing wordt bepaald op basis van je omzet via bol.com en automatisch door de Rabobank van je rekening afgeschreven.

“Uniek in de Nederlandse markt"

Volgens Margeret Versteden, directeur Platform bij bol.com, is de samenwerking met Rabobank een volgende stap in de service voor partners. "Bol.com is een platform. Inmiddels wordt 60% van onze omzet gedaan door partners van bol.com. Dat zijn ruim 43.000 partners en we ondersteunen hen actief bij het succesvol verkopen via bol.com.

Bol.com gelooft in de kracht van samenwerken, want alleen samen met de verkooppartners kan bol.com haar klanten de beste winkel(ervaring) bieden. We werken hierin graag samen met gevestigde, lokale partijen die aanvullende diensten ontwikkelen voor onze verkooppartners. Rabobank is hier op het gebied van financiering een mooi voorbeeld van. De verkoophistorie van bol.com partners kan ze nu helpen bij het verkrijgen van een flexibele lening die uniek is in de Nederlandse markt en die partners helpt om seizoenspieken makkelijker op te vangen.”

“Dienstverlening via platforms die ondernemers dagelijks gebruiken”

Marcel Gerritsen, Hoofd Strategie & Innovatie van Rabobank, is enthousiast over deze nieuwe financieringsvorm. “Als coöperatieve bank willen we ondernemers laten bankieren op een manier die hen past. Bijvoorbeeld door onze dienstverlening aan te bieden via platforms die ondernemers dagelijks gebruiken. Dat scheelt hen een heleboel tijd. We noemen dit 'banking as a service'. De samenwerking met bol.com is hier een mooi voorbeeld van.

De ondernemer hoeft alleen toestemming te geven om zijn data met ons te delen waarna wij direct kunnen voorrekenen wat er financieel mogelijk is. De daadwerkelijke omzet bepaalt vervolgens de financieringslasten. We versterken elkaar en helpen de partners van bol.com in hun groei.”