Stefaan Decraene nieuwe voorzitter groepsdirectie coöperatieve Rabobank

5 september 2022 16:22

Rabobank maakt vandaag bekend dat haar raad van commissarissen Stefaan Decraene heeft benoemd tot voorzitter van de groepsdirectie voor een termijn van vier jaar. In deze rol volgt hij Wiebe Draijer op, die als eerder aangekondigd stopt per 1 oktober 2022 na afronding van zijn tweede termijn. De benoeming geldt onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders en advies van medezeggenschapsorganen. Decraene zal in het najaar van 2022 starten, zodra zijn huidige werkzaamheden zijn afgerond. Chief Financial Officer en lid van de groepsdirectie Bas Brouwers neemt het voorzitterschap ad interim waar.

Stefaan Decraene (1964, Belgische nationaliteit) studeerde toegepaste economie aan de Katholieke Universiteit Leuven en heeft meer dan dertig jaar bancaire internationale ervaring op operationeel en bestuurlijk niveau. Hij was onder meer CEO van Dexia Bank België en als lid van het Executive Committee van Dexia Groep verantwoordelijk voor retail en commercial banking. De laatste 10 jaar was Stefaan Decraene lid van het Executive Committee van BNP Paribas en verantwoordelijk voor international retail and commercial banking.

De raad van commissarissen van Rabobank is zeer te spreken over de kwaliteiten en ervaring die Stefaan Decraene kan inbrengen bij Rabobank: “We hebben in hem een resultaatgerichte leider gevonden. Hij stimuleert samenwerking en daagt uit tot persoonlijke ontwikkeling. Dat past naadloos bij de coöperatieve mentaliteit van onze bank,” aldus Marjan Trompetter, voorzitter van de raad van commissarissen van Rabobank. “Uit alles blijkt dat mensen graag met en voor hem werken. Juist nu is dat van groot belang om onze coöperatieve missie in de samenleving waar te maken. Decraene slaagde er in om grote transformaties door te voeren bij twee Europese grootbanken. De raad van commissarissen heeft er alle vertrouwen in dat deze zeer ervaren bankbestuurder Rabobank de komende jaren verder zal positioneren op onze belangrijke speerpunten als duurzaamheid, klimaat en digitalisering, maar ook als het gaat om onze verantwoordelijkheden in het kader van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren en terrorisme.”

De komst van Decraene betekent het einde van acht jaar groepsdirectievoorzitterschap van Wiebe Draijer, dat Marjan Trompetter graag markeert: “Nogmaals dank ik Wiebe voor zijn betekenisvolle bijdrage. Onder zijn inspirerend leiderschap heeft hij het Nederlands bankbedrijf verenigd en werd onze missie Growing a better world together de leidraad van ons doen en laten. Dit alles ging hand in hand met het revitaliseren van de coöperatie en een sterke focus op diversiteit en duurzaamheid. Hij heeft hiermee een substantiële bijdrage geleverd aan een betere coöperatie én een betere bank. Het maakt dat er een robuuste uitgangspositie ligt voor zijn opvolger.

Neem voor meer informatie contact op met:

Rabobank Press Office

+31 (0) 30 216 2758

pressoffice@rabobank.nl

Onderdelen van dit persbericht worden door Rabobank aangemerkt als voorwetenschap die direct of indirect op Rabobank betrekking heeft zoals bedoeld in artikel 7 van de Verordening marktmisbruik (EU 596/2014) die openbaar wordt gemaakt in overeenstemming met artikel 17 van de Verordening marktmisbruik.