Inschrijfperiode verenigingen en stichtingen voor Rabo ClubSupport van start

5 juni 2023 15:37

Voor de stemcampagne van Rabo ClubSupport is op 29 mei de inschrijfperiode voor clubs gestart. Clubs krijgen een persoonlijke uitnodiging en kunnen zich tot en met 11 juli inschrijven. In de zomer start de coöperatieve merkcampagne Rabo ClubSupport en na de zomer kunnen onze leden stemmen op hun favoriete club. Hoe meer stemmen voor een club, hoe hoger het bedrag voor het realiseren van hun maatschappelijke bestedingsdoel.

Juigende jonge leden van een hockey club

Echte ClubSupport-verhalen het hele jaar door

In 2023 maken we Rabo ClubSupport nog relevanter en meer onderscheidend door het als structureel ‘ondersteuningsprogramma’ te activeren, en dus niet meer alléén als campagne. In de campagne komen een aantal clubs terug die de afgelopen jaren hebben meegedaan met Rabo ClubSupport. Daarin wordt duidelijk wat zij met hulp van Rabobank hebben bereikt. Ook onze partners krijgen een rol; we laten zien waar we samen met hen voor staan en welke impact we samen maken.

Iedereen verdient een club

Iedereen verdient een club waar je elkaar sterker maakt, waar je jezelf kunt zijn en waar gewerkt wordt aan een duurzame wereld. Daarom investeren we ook dit jaar in lokale verenigingen.

Behalve met financiële ondersteuning, helpen we verenigingen met onze kennis en ons netwerk. Samen met partners bieden we een structureel programma aan om verenigingen toekomstbestendiger te maken. Denk daarbij aan het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, clubs begeleiden bij het verduurzamen van hun club, of het organiseren van workshops over bijvoorbeeld ledenwerving en vrijwilligersbehoud.

Zo zetten we ons netwerk in om clubs van elkaar te laten leren en bieden we onze kennis om hen verder te helpen. Goed voor clubs & geweldig voor de samenleving!

Nieuwe ambassadeur: Niels Vink

Sinds kort heeft Rabo ClubSupport er een nieuwe ambassadeur bij: rolstoeltennisser Niels Vink, gouden-medaillewinnaar op de Paralympische Zomerspelen 2020 in Tokio. Naast zijn sportieve doelen – een gouden plak op de Paralympische Spelen van Parijs 2024 en wist op Wimbledon – heeft hij als ambassadeur ook een persoonlijk doel. En dat is meer aandacht creëren voor rolstoeltennis. “Als ambassadeur van Rabo ClubSupport kan ik jongeren inspireren dat het hoogst haalbare ook mogelijk is voor mensen met een beperking”, zegt hij. “Heb je een handicap of niet? Zit je niet lekker in je vel of heb je even geen motivatie? Hoe je je ook voelt of wie je ook bent, je kunt alles bereiken als je maar je best blijft doen en erin gelooft!”

Planning

Van 29 mei tot en met 11 juli kunnen verenigingen zich inschrijven. Van 4 tot en met 26 september kunnen onze leden hun stem uitbrengen op hun favoriete club of vereniging. De finale is van 2 tot en met 13 oktober.