ITA, het culturele hart van Amsterdam

26 mei 2021 15:51

Rabobank Amsterdam is founding partner van ITA, het Internationaal Theater Amsterdam. Kunst en cultuur laat ons samenkomen en ontspannen maar zet ons ook aan het denken, over onszelf en de wereld om ons heen. Daarom onderschrijft Rabobank het belang van kunstinstellingen voor de kansrijkheid in de stad.

Verzend het artikel per e-mail
international theater amsterdam

International Theater Amsterdam

Rabobank en ITA geloven in de maatschappelijke functie van een theater in het hart van de stad Amsterdam. Sinds de fusie van Stadsschouwburg Amsterdam en Toneelgroep Amsterdam in 2018, brengt ITA in het monumentale gebouw aan het Leidseplein ruim 600 voorstellingen per jaar en de beste toneel- en dansproducties uit binnen- en buitenland.

ITA & Rabobank

ITA adresseert maatschappelijke onderwerpen, die de Rabobank ondersteunt. Zo werken we samen in de volgende projecten:

WorldTalks Amsterdam – een serie waarin brandende kwesties worden besproken, die de stad en de wereld bezighouden.

De Staat van de Stad – een avondvullend programma met statistieken en debatten over trends, ontwikkelingen en de toekomst van de stad Amsterdam.

Barbara Baarsma, (oud) directievoorzitter Rabobank Amsterdam: 'Wij zijn er trots op ons partnership met Internationaal Theater Amsterdam te verlengen. ITA is één van de toonaangevende culturele instellingen in de stad. De samenwerking biedt ons een podium om het gesprek aan te gaan met burgers, bedrijven en bestuurders. Ook ondersteunen we ITA graag in het brengen van betekenisvol theater en het verbinden daarvan aan het onderwijs. We investeren daarmee in de kansrijkheid in de stad.’


Vitale Leefomgeving

Rabobank vindt het belangrijk om bij te dragen aan een vitale leefomgeving en ondersteunt daarom het verenigingsleven en andere maatschappelijke initiatieven met haar kennis, netwerk, financieel of via Rabo Foundation.