Dott maakt de volgende ‘step’

20 november 2022 8:30

Micromobiliteit is bezig aan een enorme opmars. Met name het delen van kleine, lichtgewicht voertuigen in grote steden. Eén van de succesverhalen op dit gebied is het in Amsterdam gevestigde bedrijf Dott. Rabobank verzorgde een financiering van €10 miljoen.

Verzend het artikel per e-mail

Duurzame mobiliteit in de stad & een bijdrage aan de energietransitie

Dubbel duurzaam

Dott exploiteert meer dan 50.000 elektrische deelsteps en -fietsen in meer dan 40 Europese steden, zoals Rome, Londen en Parijs. Dit idee is zeker niet uniek. Er zijn al vele concurrenten, ook in Europa. Maar anders dan de meeste concurrenten heeft Dott haar volledige operatie in eigen beheer. Hierdoor kunnen de steps en fietsen in de eigen werkplaats gerepareerd worden en losse onderdelen zo veel mogelijk hergebruikt. Zo gaan de steps langer mee, wat beter is voor het milieu, en creëert Dott op lokaal niveau duurzame werkgelegenheid. 'Die gedisciplineerde aanpak betekent een bestendige groei', zegt Steve Smith (CFO Dott).

“We willen eerst laten zien dat we de business winstgevend kunnen maken”

Snelle scale-up

Rabobank verzorgde voor Dott een financiering van €10 miljoen middels internationale maatwerkcontracten. Relatiemanager Thomas Pluimers deed dit samen met zijn team van specialisten. Pluimers: ‘Wij durven onze nek uit te steken voor grootzakelijke bedrijven en innovatieve scale-ups als Dott. We hebben veel kennis van deze markt, waardoor we beter mee kunnen in hun ambities. Zulke bedrijven krijgen bij ons service op maat van een vast team aan specialisten, die direct persoonlijk bereikbaar zijn. Dat zorgt ervoor dat je als klant bij ons echt met herkenbare gezichten werkt.’

“We durven onze nek uit te steken voor jonge bedrijven zoals Dott”

Vertrouw op de kennis van onze specialisten

Om snelgroeiende en grootzakelijke bedrijven zo goed mogelijk te helpen met plannen en financiering werken wij met vaste relatiemanagers. Deze relatiemanager vormt op basis van jouw vraag of wens het juiste team van specialisten bij elkaar. Ze helpen je, denken met je mee en hebben gedetailleerde kennis van jouw sector.

Meer dan alleen jaarcijfers

‘Een financieringsaanvraag beoordelen wij niet alleen op basis van jaarcijfers, maar juist ook op basis van groeiambities en andere indicatoren’, vertelt Pluimers. ‘Bij Dott keken we bijvoorbeeld naar de toename in gereden minuten en vloot management. Vanaf de oprichting zagen we een verdubbeling in de belangrijkste indicatoren en een groei naar 10 landen en 45 steden. Dit gaf ons voldoende vertrouwen in de schaalbaarheid van Dott. Zo kunnen zij de volgende ‘step’ maken en de mobiliteitssector vergroenen en financieren wij de energietransitie en de bedrijven van morgen.


Benieuwd hoe de relatiemanagers van Rabobank jouw groeiende bedrijf kunnen helpen met service en financiering op maat?