Als de spotlights weer aangaan - Een sterkere relatie & een gezond bedrijf

28 februari 2023 15:36

De entertainmentindustrie is ervoor gemaakt om mensen te vermaken. Maar door coronacrisis stond de volledige entertainmentindustrie stil. Er viel, ook achter het podium, even weinig te lachen. Maar Rent-All -een internationale speler voor de verhuur van licht, geluids- en videoapparatuur- maakte van deze tijd gebruik om efficiënter en duurzamer uit de crisis te komen. Samen met Rabobank werd er naar de mogelijkheden en vervolgstappen gekeken.

Verzend het artikel per e-mail

“Ze hebben het vertrouwen altijd uitgesproken.”

Een sterkere relatie & een gezond bedrijf

Steun geeft vertrouwen

Rent-All is al jaren actief op verschillende soorten evenementen. Het verhuurt zijn apparatuur aan langlopende shows zoals Soldaat van Oranje of André Rieu. Ook kleinere toneelgroepen of tweedaagse muziekevenementen huren bij Rent-All. Door de crisis zag het er even anders uit, maar Rabobank bleef in het bedrijf vertrouwen. Theo van Workum, eigenaar van Rent-All: “Dit vertrouwen hebben ze altijd naar mij uitgesproken, waardoor ik me enorm gesteund voelde.” ​

Met de financiële mogelijkheden kon Theo van Workum zijn personeel behouden en zijn onderneming toekomstbestendig maken.

Niet stilzitten

Het voltallige personeel werd ingezet om het bedrijf toekomstbestendig te maken: Dit deden ze door al het materiaal te voorzien van een zogeheten RFID-chip. Deze chips zorgen ervoor dat Rent-All veel data verzamelt voor onderhoud, keuring en waar het zich bevindt. Hierdoor zijn sets altijd compleet en hoeft er niet meer nageleverd te worden. Dit scheelt veel loze kilometers.

Ook wordt het oudere verhuurmateriaal gerefurbished en over de hele wereld verkocht. Het materiaal krijgt daarmee een tweede leven. Theo van Maren, accountmanager Rabobank: “Door continu met Theo in verbinding te zijn ontstond al snel het beeld dat Rent-All sterker uit de crisis zou komen.”

Sterker het podium op

De afgelopen jaren heeft Rabobank geïnvesteerd in een vast klantteam voor Rent-All en daarmee een sterke relatie gebouwd. Met behulp van het uitgebreide netwerk van Rabobank werd Rent-All in contact gebracht met JMT een verhuurbedrijf van meubels voor beurzen en evenementen. Dit bleek een goede match te zijn, wat resulteerde in een overname. Hierdoor is Rent-All een nog completere speler geworden.

Internationaal en toch lokaal

In Bemmel is een volledig nieuw hoofdkantoor met een volautomatisch duurzaam magazijn gebouwd.
De keuze om lokaal te blijven is bewust gemaakt. “Want het meeste personeel, ons belangrijkste kapitaal, komt allemaal uit de buurt.”

Benieuwd hoe Rabobank jouw bedrijf kan helpen? Kijk op rabobank.nl/grootzakelijk

Theo van Maren, Accountmanager Rabobank

Theo is al jaren accountmanager van Rent-All. De gesprekken die hij voert met ondernemer Theo van Workum en zijn rechterhand Dennis de Beijer zijn altijd open, duidelijk en toekomstgericht. Dat doet hij samen met een intern accountmanager,specialist betalingsverkeer en financieringsspecialist. Met het vaste klantteam hebben we de relatie de afgelopen jaren verder weten te intensiveren en verstevigen.


Benieuwd hoe Rabobank jouw bedrijf kan helpen?