Innovation - header - Rabobank

Innovatie

Samen werken we aan duurzame oplossingen voor de kleine en grote uitdagingen in de samenleving. En zonder innovatie geen vooruitgang, want onze dienstverlening moet altijd beter. Maar wat ís innovatie precies?

lamp_idee_291039804_tcm93-1103264

Innovatie in een notendop

Innovatie is een breed begrip. Natuurlijk verbeteren we onze dienstverlening, zoals de app en de website, doorlopend. Maar we werken ook met klanten, leden, medewerkers en partners aan duurzame oplossingen voor de grote en kleine uitdagingen in de samenleving. Hierbij kijken we ook naar de toekomst; wat is onze toekomstige rol als bank? Hoe kunnen we over bijvoorbeeld vijf jaar nog van waarde zijn?

We zorgen er altijd voor dat onze innovaties aansluiten op de strategische prioriteiten van de bank. Dit betekent dat we investeren in innovaties op het gebied van financieel gezond leven, de energietransitie, duurzaam wonen, duurzaam ondernemen en de voedseltransitie.

Nieuwe technologieën

Nieuwe technologieën

Net zoals de mobiele telefoon, het internet en social media onze maatschappij ingrijpend hebben veranderd, zijn er continu nieuwe technologieën die een grote impact op ons dagelijks leven hebben. Denk aan blockchaintechnologie en innovaties die onze privacy verbeteren. Deze technologieën kunnen helpen om ons dagelijks leven en werk beter, makkelijker en leuker te maken. Rabobanks Tech Lab houdt deze opkomende technologieën in het oog en doet onderzoek naar de nieuwste mogelijkheden. We investeren ook breed in nieuwe technologieën. Een voorbeeld daarvan is Komgo, een internationaal handelsplatform dat gebruik maakt van blockchaintechnologie.

Samen innoveren

We geloven in de kracht van samenwerken en zijn altijd op zoek naar partners om te werken aan oplossingen die goed zijn voor onze klanten & de wereld om ons heen. Dat samenwerken doen we op verschillende manieren: