Rabobank heeft vandaag bekendgemaakt dat Els Kamphof per 1 september 2023 toetreedt tot de Groepsdirectie. Zij wordt benoemd voor een periode van vier jaar en krijgt de verantwoordelijkheid voor de portefeuille Wholesale & Rural van de bank. Els Kamphof volgt Berry Marttin op. Zijn bestuurstermijn wordt verlengd met twee maanden tot 1 september, onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders. De benoeming van Els Kamphof is onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders en advies van de ondernemingsraad.

Els Kamphof is nu Regional Head Europa en Afrika bij de bank. Zij bekleedt die functie sinds begin 2021. In de jaren daarvoor was zij verantwoordelijk voor Wholesale Banking, Nederland en Afrika en voor Wholesale Banking, Australië en Nieuw-Zeeland. Els studeerde Econometrie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Ze begon haar carrière in 1992 als trainee Investment Banking & Global Clients bij ABN AMRO. Na ruim 13 jaar bij ABN AMRO in verschillende functies stapte zij begin 2006 over naar de Rabobank. Els: "Toetreden tot de Groepsdirectie van Rabobank is een spannende stap en ik voel me zeer vereerd. Ik geloof sterk in de rol en positieve impact van Rabobank in de transities van het voedsel- en energiesysteem en ik kijk ernaar uit om samen met alle teams onze klanten te ondersteunen in hun ambities. Ik wil Berry bedanken voor zijn enorme bijdrage aan Wholesale & Rural gedurende zoveel jaren."

Stefaan Decraene, voorzitter van de Groepsdirectie van Rabobank, is zeer verheugd met de benoeming van Els Kamphof: "Els brengt veel ervaring mee. Ze werkt al vele jaren voor de bank in het internationale domein, waarbij ze samenwerkt met onze klanten. Ik kijk er erg naar uit om met haar samen te werken."

Ook de Raad van Commissarissen is erg blij met de benoeming van Els Kamphof. Marjan Trompetter, voorzitter van de Raad van Commissarissen: "Naast de ervaring en kwaliteiten die Els meebrengt, is het ook belangrijk dat een talent van de Rabobank Berry opvolgt. Wij wensen Els veel succes in de komende jaren."

Berry Marttin, die op 1 september 2023 terugtreedt als lid van de Groepsdirectie, is het langstzittende bestuurslid van Rabobank. Hij kwam na zijn studie bedrijfskunde in Brazilië als management trainee in dienst van de Rabobank. Tijdens zijn loopbaan bij de bank deed hij uitgebreide ervaring op als bankier in de segmenten Wholesale, Rural en Retail banking. Van 2004 tot 2009 was hij directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Sinds 2009 is hij lid van de raad van bestuur, verantwoordelijk voor onder meer Rural Banking en DLL. In 2021 werd hij ook verantwoordelijk voor de portefeuille Wholesale Banking. Berry Marttin: "Ik ben trots op de strategische en sterke positionering van onze internationale Wholesale, Rural en leasing activiteiten en onze leidende rol als F&A bank wereldwijd. Ik heb erg genoten van mijn 14 jaar in de Groepsdirectie van de Rabobank. En ik wens Els veel succes in haar nieuwe functie." Berry zal voor eind 2023 zijn andere bestuursfuncties namens de Rabobank overdragen.

Marjan Trompetter: "De raad van commissarissen dankt Berry voor de ruim 14 jaar die hij als bestuurder bij de Rabobank heeft doorgebracht. Hij heeft zijn werk op inspirerende wijze vormgegeven met grote betrokkenheid bij de missie van de Rabobank. Hij heeft niet alleen leiding gegeven aan Rural, en de laatste jaren ook aan Wholesale, maar was ook verantwoordelijk voor DLL en Rabo Partnerships (en voorheen Rabobank Foundation). Met zijn visie en inzet heeft Berry al deze bedrijfsonderdelen succesvol geleid."

Stefaan Decraene: "Berry heeft door de jaren heen een enorm belangrijke bijdrage geleverd aan onze bank. Hij heeft een uniek internationaal netwerk opgebouwd in de wereld van Food & Agri, dat van enorme waarde is voor de Rabobank. Ik prijs hem dat hij zoveel jaren zo'n deskundig en gewaardeerd lid van de Groepsdirectie van Rabobank is geweest en wil hem bedanken voor al zijn geweldige werk."

Neem contact op

Joris Hoff

Corporate, Strategie
+31 6 8328 9607 | +31 88 725 0357
Joris.Hoff@rabobank.nl