Colesco is een nieuwe, onafhankelijke, private debt specialist die vooraanstaande Europese mid-market bedrijven ondersteunt bij het realiseren van hun duurzame groeiambities.

De Rabobank Groep breidt verder uit in de Europese private debt markt met de lancering van Colesco, een nieuwe, onafhankelijke financieringsspecialist.

Colesco combineert de jarenlange ervaring en kennis opgedaan bij Rabobank met een vernieuwende investeringsaanpak. Colesco helpt ambitieuze Europese mid-market bedrijven bij het waarmaken van hun duurzame groeiambities met op maat gesneden en flexibele financieringsoplossingen, waaronder unitranche leningen. Er is veel vraag vanuit zowel bedrijven als institutionele investeerders naar deze financieringsoplossingen en met Colesco kan de Rabobank Groep in deze klantbehoeften blijven voorzien.

Colesco’s missie luidt; ‘uniting capital and purpose’ en haar investeringsstrategie borduurt voort op de missie van Rabobank: ‘growing a better world together’. Colesco bouwt voort op de netwerken, kennis en middelen van Rabobank en zal institutioneel kapitaal investeren in onder andere de financiering van de transities in het wereldvoedselsysteem en de energievoorziening.

Stefaan Decraene, voorzitter van de Rabobank groepsdirectie, zegt: “Rabobank ontwikkelt doorlopend oplossingen die onze klanten ondersteunen. Colesco is een goed voorbeeld van hoe we als coöperatieve bank inspelen op nieuwe klantbehoeftes en met samenwerking de duurzame transitie kunnen versnellen, zowel in Nederland als daarbuiten.”

Achtergrondinformatie

Colesco is een nieuwe private debt specialist die ambitieuze Europese mid-market bedrijven (EBITDA €10m-€100m) helpt bij het waarmaken van hun duurzame groeiambities met op maat gesneden en flexibele financieringsoplossingen, waaronder unitranche leningen.

Colesco combineert de jarenlange ervaring en kennis opgedaan bij Rabobank met een duidelijke focus op thematisch beleggen en beschikt over een breed netwerk in zowel de Benelux thuismarkt als in Europa.

Voor bedrijven is Colesco een betrouwbare partner die helpt bij het realiseren van hun duurzame groeiambities. Voor institutionele investeerders verleent Colesco toegang tot de voordelen van de groeiende private debt markt.

Ga voor meer informatie over Colesco naar de website of volg Colesco op LinkedIn.