Creatieve oplossingen

Hoe maken we het Ondernemersfonds in Nijmegen beter zichtbaar? Hoe interesseren we jongeren voor vrijwilligerswerk? Het zijn twee vraagstukken waarvoor studenten van ROC Nijmegen, Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) en de Radboud Universiteit tijdens een LABhack in 2019 oplossingen hebben aangedragen. Een LABhack is een soort hackathon, waarbij deelnemers in korte tijd concrete, creatieve oplossingen voor een probleem bedenken.

Verrassende inzichten

De LABhack is een van de activiteiten van RvN@LAB. Dit initiatief houdt ook netwerkbijeenkomsten waarbij ondernemers en studenten kennismaken, en ze organiseert trainingen en workshops waarin studenten specifieke vaardigheden leren. Doel van al deze activiteiten is om talenten vroeg in contact te brengen met lokale bedrijven, zodat ze na hun studie in de regio blijven. RvN@LAB vindt het ook belangrijk dat er een wisselwerking is tussen studenten van verschillende niveaus en richtingen. De interactie tussen bijvoorbeeld een universitaire en mbo-student, of een student fysiotherapie en een techniekstudent, levert vaak nieuwe en verrassende inzichten op. Zowel ondernemers, studenten als onderwijsinstellingen zijn enthousiast over het initiatief en zien de meerwaarde ervan. De HAN wil het opnemen in het curriculum, zodat studenten studiepunten krijgen als ze meedoen.

Topregio

RvN@LAB is onderdeel van RvN@. Deze beweging stimuleert sociale en economische groei in het Rijk van Nijmegen. Rabobank Rijk van Nijmegen is een van de aanjagers van het initiatief. De bank steunt het financieel, deelt kennis en neemt in haar kielzog veel ondernemers en organisaties mee – van agrarische ondernemers tot grote zorginstellingen. Door intensief en op alle niveaus met elkaar samen te werken, wil Rijk van Nijmegen uitgroeien tot een van de topregio’s van Nederland.