Eerder stoppen met spaar- en beleggingshypotheek mogelijk

Man bekijkt nieuwe regels aflossingsvrije hypotheek

De belastingregels voor spaar- en beleggingshypotheken worden versoepeld. Vanaf 1 april kunt u eerder stoppen zonder het belastingvoordeel te verliezen.

Nieuwe regels vanaf 1 april

Een spaar- of beleggingshypotheek bestaat uit een aflossingsvrije hypotheek en een geblokkeerde spaarrekening of kapitaalverzekering eigen woning. Op de rekening of verzekering bouwt u belastingvrij een tegoed op waarmee u de hypotheek kunt aflossen. Vanaf 1 april 2017 hoeft u daarvoor niet meer minimaal 15 of 20 jaar in te leggen. U mag het tegoed op elk moment uit laten keren. Als u jaarlijks een bedrag heeft ingelegd, hoeft u onder voorwaarden over maximaal € 162.500 (per fiscaal partner) geen belasting te betalen. U moet het tegoed wel gebruiken voor de aflossing van uw hypotheek in box 1.

Wat betekent dit voor u?

Het hangt van uw persoonlijke situatie af of het interessant is om uw spaar- of beleggingshypotheek te stoppen. Wilt u weten wat eerder stoppen met uw spaar- of beleggingshypotheek voor u betekent? Neem dan contact met ons op. Wij bespreken de voor- en nadelen graag met u.

Maak een afspraak

Utrecht, 29-3-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn