Rabobank werkt aan opvolger Rabo Scanner

RaboScanner

Rabobank werkt aan een alternatief voor de Rabo Scanner. De nieuwe oplossing zal net zo veilig zijn als de Rabo Scanner en voldoen aan alle wet- en regelgeving. De verwachting is dat de eerste klanten eind 2018 gebruik kunnen maken van de nieuwe oplossing.

Inspelen op klantbehoeften

Klanten bankieren steeds meer mobiel via hun telefoon of tablet. Over het gebruik van de Rabo Bankieren App geven met name particuliere klanten aan dat ze hun financiën graag zonder Rabo Scanner willen regelen. Om in die behoefte te voorzien, wordt er op dit moment aan een alternatief gewerkt.

Net zo veilig als de Rabo Scanner

Klanten kunnen op dit moment in de Rabo Bankieren App al betalen en overboeken zonder de Rabo Scanner. Voor het registreren van de Rabo Bankieren App op een nieuwe mobiele telefoon/tablet of voor het overboeken van grotere bedragen, heeft de klant nog steeds de Rabo Scanner nodig. Hiervoor wordt nu gekeken naar een alternatief. Rabobank garandeert dat de nieuwe oplossing net zo veilig zal zijn als de Rabo Scanner, maar meer gebruiksvriendelijk. Deze zal ook geschikt zijn voor blinden en slechtzienden.

Rabo Scanner blijven gebruiken

De Rabo Scanner kan gewoon gebruikt blijven worden. Klanten die de voorkeur geven aan het doen van al hun online bankzaken met de Rabo Scanner kunnen deze blijven gebruiken, ook na introductie van het alternatief eind 2018.

Veelgestelde vragen

Utrecht, 8-5-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn