Een man gebruikt Rabo Assistant

Rabo Assistent

Bankzaken regelen met je stem

Met de Rabo Assistent regel je bankzaken met je stem. Dit doe je met de Google Assistent, de spraakapp van Google, op je smartphone of thuisspeaker.

Dit kun je met de Rabo Assistent

Vraag je saldo en laatste transacties op Deel je laatste rekening of maak een betaalverzoek Check je maximale hypotheek Stel een budget in en ontvang updates

Oké Google, praat met Rabobank

Om de Rabo Assistent te gebruiken heb je de Google Assistent-app nodig. Open de app, vraag de Google Assistent om met de Rabobank te praten en koppel je rekening. De Google Assistent-app is gratis te downloaden in de App Store of Play Store.

 man praat tegen telefoon google

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik praten met Rabobank via de Google Assistent?

Eerst is het belangrijk dat je de Google Assistent op je smartphone hebt staan. Als je een Android smartphone hebt, dan is de Google Assistent vaak standaard geïnstalleerd. Kijk als je een iPhone hebt in de App Store of de Google Assistent beschikbaar is voor jouw type iPhone.

Zodra de Google Assistent op je smartphone staat, kun je de Rabo Assistent activeren. Dit doe je zo:

  1. Open de Google Assistent
  2. Zeg: "Oké Google, praat met Rabobank"
  3. Koppel je Rabobank betaalrekening aan de Google Assistent
  4. Je kunt nu voor 90 dagen gebruikmaken van een groeiend aantal functies, zoals het checken van je saldo of het instellen van een budget. Na 90 dagen geef je opnieuw toestemming.
Kost het geld om de Rabo- of Google Assistent te gebruiken?

Nee, dat kost niets. De Google Assistant-app is gratis te downloaden, en de Rabo Assistent is kosteloos te gebruiken. Wel heb je een betaalrekening bij de Rabobank nodig.

Via welke apparaten kan ik met de Rabobank praten?

Op dit moment is de Google Assistent beschikbaar voor de meeste Android en Apple smartphones en tablets. Als je de Google Assistent app hebt gedownload, kun je ook een thuisspeaker gebruiken. Zodra je de Google Assistent hebt gedownload, kun je praten met Rabobank.

Kan ik alle soorten rekeningen koppelen aan de Rabo Assistent?

Je kunt per Google-account één betaalrekening koppelen. Dit kan zowel een zakelijke als een privérekening zijn. Het is op dit moment nog niet mogelijk om een gezamenlijke (en/of) rekening te koppelen aan de Rabo Assistent.

Wat gebeurt er met mijn (gebruiks)gegevens en privacy?

Als je met de Rabo Assistent praat, is de Rabobank verantwoordelijk voor de verwerking van je gegevens. De Rabobank heeft in een contract met Google vastgelegd dat jouw saldo- en transactiedata alleen gebruikt mag worden voor de Rabo Assistent. Dat geldt ook voor de informatie die in het Google My Activity overzicht staat.

Meer over data en privacy in de Rabo Assistent