Rabo Assistent

Bankzaken regelen met je stem

Met de Rabo Assistent regel je bankzaken met je stem. Dit kun je doen zodra je de Google Assistent, de spraakapp van Google, op je smartphone hebt staan. Nu kun je al een aantal bankzaken regelen, maar de Rabo Assistent wordt steeds slimmer door jouw gebruik.

De Google Assistent is standaard geïnstalleerd op je Android smartphone. Als dit nog niet het geval is, dan gebeurt dit automatisch tijdens de volgende Android update voor jouw toestel. Gebruik je een iPhone? Hou dan de Apple App Store in de gaten. De Google Assistent is hier beschikbaar voor een groeiend aantal iOS versies.

Dit kun je nu al regelen met je stem:

  • Vraag je saldo op
  • Stel een budget in
  • Ontvang budget updates

De komende tijd voegen we steeds weer nieuwe functies toe. Zodra hierover meer bekend is, lees je het hier.

Hoe kan ik praten met Rabobank via de Google Assistent?

Eerste is het belangrijk dat je de Google Assistent op je smartphone hebt staan. Als je een Android smartphone hebt, dan wordt de Google Assistent automatisch geïnstalleerd bij de volgende Android update. Heb je een iPhone, hou dan je App Store in de gaten. Google stelt de komende tijd de Google Assistent app beschikbaar voor een groeiend aantal iPhone gebruikers.

Zodra de Google Assistent op je smartphone staat, kun je de Rabo Assistent activeren op de volgende manier:

  • Open de Google Assistent
  • Zeg: "Oké Google, praat met Rabobank"
  • Koppel eenmalig je Rabobank betaalrekening aan de Google Assistent
  • Je kunt nu gebruikmaken van een groeiend aantal functies, zoals het checken van je saldo of het instellen van een budget.

Waarom Rabobank en Google?

De verwachting is dat over een aantal jaar de besturing van veel apparaten en functies via spraak verloopt. Dit geldt voor het opvragen van een weerbericht en het zetten van een timer, maar ook voor het checken van je saldo. Google speelt in op deze trend met de Google Assistent. Bedrijven zoals de Rabobank werken met Google samen zodat jij als gebruiker veel alledaagse zaken met je stem kunt regelen.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Rabobank is verantwoordelijk voor de verwerking van je gegevens binnen de Google Assistent. De app is zo ontwikkeld dat Google de gegevens wel kan afbeelden en uitspreken via de Google Assistent, maar deze niet opslaat. Bovendien heeft Google geen toegang tot je betaalrekening. Deze afspraken hebben we contractueel vastgelegd met Google.

Wat is de Google Assistent?

De Google Assistent is de spraakapp van Google. Met Google Assistent wordt het mogelijk om allerlei soorten opdrachten met je stem te geven. Denk aan het opvragen van het weer, het opzoeken van een nieuw spaghettirecept of het checken van het saldo op je bankrekening.

De Google Assistent is voorgeïnstalleerd op je Android smartphone. Als je de Google Assistent nog niet hebt, dan wordt deze automatisch geïnstalleerd tijdens de volgende Android update. Gebruik je een iPhone? Hou dan de Apple App Store in de gaten. Hier kun je de Google Assistent downloaden voor een groeiend aantal iOS versies.

Via welke apparaten kan ik met Rabobank praten?

Op dit moment is de Google Assistent beschikbaar voor de meeste Android en Apple smartphones en tablets. Zodra je de Google Assistent hebt gedownload, kun je praten met Rabobank.

Contact

Rabobank